Zavirite u neobičnu vilu od 5,8 miliona dolara u vlasništvu pisca Simpsonovih

Prikladno nazvana Tectonic House, vila koja je upravo izašla na tržište za 5,8 miliona dolara, ima upečatljivu ugaonu spoljašnjost koja je u suprotnosti sa konvencijom.

Dizajnirana od strane firme Coop Himmelblau iz Beča, modernistička vila izgrađena je 2001. godine i bila je prvi projekat austrijske firme u SAD. Prostirući se na 260 kvadratnih metara, ova vila neobičnog izgleda privukla je sadašnjeg vlasnika, Stjuarta Bernsa, dugogodišnjeg pisca i producenta Simpsonovih.

Berns je prvobitno kupio vilu 2014. za 2,3 miliona dolara jer je cenio njenu neobičnu arhitekturu i zato što je nudila odvojene životne prostore za njega, u jednoj kuli, i njegove dve ćerke, tada tinejdžerke, u drugoj. Nakon što su njegove ćerke otišle na koledž, holivudski scenarista se oženio producentkinjom Lilijan Ju i par je dobio troje dece. Uložili su 500.000 dolara u dom, menjajući izgled kako bi zadovoljili svoje današnje potrebe.

„Posedovanje ove kuće je kao da ste slavna ličnost u veoma čudnim, eklektičnim krugovima“, rekao je Berns, dodajući da studenti arhitekture često svraćaju da je proučavaju.

Skulpturalna u svojoj konstrukciji, Tectonic House oličava geometrijske kvalitete po kojima je poznat Coop Himmelblau. Sastoji se od dve odvojene kule sa čeličnim okvirom koje su povezane mostom na gornjem nivou. To čak nije ni najslađi deo. Vertikalna struktura u suštini deluje kao dimnjak, izvlačeći vazduh kroz otvore na krovu, eliminišući potrebu za centralnom klimatizacijom.

Iako je nepravilna u svom obliku, rezidencija na tri nivoa funkcioniše kao svaka kuća sa četiri spavaće sobe i tri kupatila. Napravljena uglavnom od betona, stakla i čelika, Tectonic House je puna prelepih jukstapozicija (zamislite: oštri metali u kontrastu sa drvenim plafonima i enterijerima ispunjenim svetlom). Jedna od najvažnijih karakteristika je, međutim, privlačna umetnička instalacija koju je uradila Šavna Polikuin. Skulptura od šperploče počinje od poda i penje se uz stepenice, prateći uglove kuće. Uprkos svojoj maloj veličini, Tectonic House sigurno ima ogroman vizuelni uticaj.

Više fotografija ove neobične kuće možete pogledati u galeriji fotografija.

Luxury Experience