Zavirite u najskuplju vilu Las Vegasa

Las Vegas je dom svega ekstravagantnog, rizičnog i nemilosrdno preteranog.

Upravo iz tog razloga, super-luksuzni dom o kom danas govorimo, smešten na ivici pustinje Mohave, upravo ovde pronalazi svoje savršeno mesto. Kuća koju potpisuje Blue Heron, najsavremenija dizajnerska kompanija u Nevadi, kreirana je tako da odiše dekadencijom lasvegaskog Strip bulevara i prirodnim duhom pustinje u kojoj se nalazi, kako objašnjava Tajler Džouns, izvršni direktor i osnivač dizajnerskog studija.

Eksperimentalni dom sa pet spavaćih soba, koji je završen prošlog meseca, trenutno je najskuplji u Las Vegasu sa cenom od 28 miliona dolara. Poznat kao Vegas Modern 001, dizajniran je kao izlog tehnološkim i arhitektonskim inovacijama kompanije Blue Heron i uključuje različite performanse inženjeringa i dizajna. Smešten je u Dragon’s Reserve, zatvorenoj zajednici u MacDonald Highlandsu, na parceli od 1,26 hektara koja gleda na jarko svetlo grada iz čaure udobnosti i sigurnosti.

Vila zauzima oko 1.500 kvadrata, uključujući spavaću sobu kojoj se pristupa preko staklenog mosta sa pogledom na dolinu Las Vegasa kroz stakleni zid od 40 stopa. Tu je recepcija sa vodenim elementima na tri zida i „digitalna jazbina“ sa LED ekranom od 13,5 stopa, koji je toliko ogroman da se može videti iz nekoliko životnih prostora otvorenog plana. Jedno od osam kupatila ima plafon visine 5 metara.

U eksterijeru na terasi od oko 500 kvadrata, nalaze se tri međusobno povezana bazena, dve otvorene kuhinje, tri spoljna tuša, salon sa punim šankom, devet protivpožarnih elemenata i paluba s pogledom na Las Vegas Strip. Garaža za 11 automobila ima sistem displeja za prikazivanje automobila, stanice za punjenje Tesla modela i ugrađene televizore.

Eksperimentalne karakteristike kuće uključuju sofisticirani sistem van mreže, sa najvećim solarnim solarnim nizom u regionu, uparenim sa naprednom tehnologijom baterija i mikro mreža. Pametan biofilni sistem omogućava stanarima da sinhronizuju kućnu tehnologiju sa svojim cirkadijalnim ritmom, menjajući osvetljenje i temperaturu iznutra sa osvetljenjem na otvorenom.

Biofilni sistem se često koristi za pozivanje na tehničke aspekte filtriranja i osvetljenja vazduha, ali Džouns ima emotivniji stav prema tom konceptu. „Kada kažemo ‘biofilni’, mislimo na način na koji su prirodni elementi integrisani u dizajn“, rekao je. „Na tri strane sobe za prijem ima vode i možete je čuti i osetiti. Život biljaka bukvalno ulazi u vaš životni prostor“.

Jedinstveni aspekti kuće uključuju neuobičajeni uslov prodaje: kupci moraju da pristanu na iznajmljivanje rezidencije Blue Heron-u kako bi je koristili kao „doživljajni centar“ na 36 meseci, a tek nakon toga kupac može u potpunosti posedovati. To omogućava Blue Heron-u da nadgleda svaki detalj, što je pristup za koji Džouns kaže da je „presudan za kvalitet izvršenja“.