Zavirite u najskuplju kuću na Havajima

Ovo imanje sa svojom privatnom plažom i pogledom na okean, prodato je po ceni od 46.1 milion dolara…

Prošlog maja, nekadašnji direktor Morgan Stanley Asia Pacific kompanije, stavio je na prodaju vrhunsku rezidenciju na severnoj obali Kauaija sa cenom od 70 miliona dolara, učinivši je automatski najskupljom u ovom delu sveta. Luksuzna vila prodata je zvanično po ceni od 46.1 milion dolara, što je znatno manje od tražene cene, ali je i dalje sasvim dovoljno za postavljanje rekorda najskuplje prodate porodične kuće na Havajima.

Ovaj posed sa direktnim pristupom vodi meri 15.3 hektara, a poznat je kao Hale ‘Ae Kai, i nalazi se nadomak malog i slikovitog grada Kilauea. Vrhunska lokacija ovog imanja nudi sjajni pogled na bele peščane plaže, istorijski svetionik i vulkanske planine. Privatno stepenište vodi vas do puderaste plaže, gde se možete sunčati i plivati koliko vam to srce ište.

Glavna vila ovog imanja nudi preko 1.000 m2 prostora, podeljenog u četiri odvojena paviljona. Centralni paviljon dolazi sa gurmanskom kuhinjom, dnevnom sobom, trpezarijom, kancelarijom i spavaćom sobom sa velikim, udobnim krevetom i kupatilom. Svaka prostorija u centralnom paviljonu otvara se prema natkrivenom lanaiju, sa pogledom na okean. Medijska soba, teretana i bar koji opslužuje bazen nalaze se na donjem nviou. Dizajniran kao raskošno mesto za beg od stvarnosti, paviljon u kom se nalazi glavna spavaća soba, meri 110 m2, a opremljen je tuševima u zatvorenom i otvorenom, lanaijem, barom i garderobom. U eksterijeru, više od 800 m2 pokriveno je lanaijima, bazenima i terasama. Deo ovog imanja je i dvosobni stan za kućepazitelja.

Prethodni rekord za najskuplju porodičnu kuću na Havajima pripadao je imanju smeštenom na Mauiju, koje je prodato po ceni od 41.8 miliona dolara pre tri godine. 2016.godine, dva penthausa u Waiea neboderu bila su stavljena na prodaju po ceni od 35 i 36 miliona dolara, a ako budu prodata za te sume, takođe će postati rekorderi u svom segmentu.

 

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »