Zaboravite jahte, ove plutajuće kuće pružiće vam luksuznu Eco-Friendly rezidenciju na moru

Život na vodi sada izgleda još privlačnije zahvaljujući kompaniji Ocean Builders.

Kompanija sa sedištem u Panami, specijalizovana za inovativnu pomorsku tehnologiju, upravo je predstavila novu flotu kućica dizajniranih za život na okeanu. Jedinstvena prebivališta spajaju kvalitetnu izradu sa najnovijom zelenom tehnologijom kako bi se osiguralo da možete udobno i održivo da živite na moru.

Asortiman uključuje tri modela koje je dizajnirao holandski arhitekta Koen Oltius. SeaPod je napravljena za život u vodi, GreenPod je projektovana za kopno, a EcoPod je ekološki prihvatljiva opcija. Najavljene kao prve eko-restorativne plutajuće kuće, SeaPod je dizajnirana da reši nedostatak prostora na poželjnim destinacijama na moru.

„Svakog dana hiljade ljudi širom sveta približavaju se 15 najvećih metropolitanskih gradova koji se nalaze blizu obale – trend koji će nastaviti da raste“, rekao je izvršni direktor kompanije Ocean Builders u saopštenju.

U suštini, povišene priobalne strukture daju putnicima i stanarima šansu da žive na vodi u krilu luksuza. Svaka kućica se nalazi skoro 3 metra iznad talasa i nudi 80 kvadratnih metara životnog prostora. Enterijer, koji se prostire na tri nivoa, obuhvata primarnu spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i veliki prostor za ostavu. Svaki dom je takođe opremljen sa 57 kvadratnih metara panoramskih prozora i popločanim dvorištem za nesmetan pogled na okean.

Ovo su takođe pametne kapsule. Specijalni softver omogućava stanarima da kontrolišu sve, od osvetljenja i temperature do toplote tuša i pritiska vode. Svaka kapsula takođe dolazi sa nosivim pametnim prstenom za vlasnika. Jednostavnim pokretom ruke možete otključati vrata, uključiti muziku i još mnogo toga. Ako to nije dovoljno futuristički, flota dronova se koristi za snabdevanje hranom i lekovima, dok će veća plovila obavljati veće isporuke poput nameštaja i prtljaga. Takođe će postojati još jedno plovilo za samostalno jedrenje za prikupljanje smeća i čišćenje područja.

Iz kompanije Ocean Builders kažu da su razvili način da stvore prirodno stanište za život u okeanu ispod svake kuće. Zauzvrat, ovo će pomoći u stvaranju uspešnih podvodnih ekosistema.

Kapsule se trenutno proizvode u Panami i tamo će se nalaziti prve godine, a zatim će biti otpremljene na drugo mesto. Dostupne za naručivanje od septembra, plutajuće kuće počinju od otprilike 295.000 dolara i mogu dostići 1,5 miliona dolara na osnovu nadogradnje i prilagođavanja. Ocean Builders tvrdi da će imati prvih 100 prilagođenih kapsula ili u proizvodnji ili isporučenih do kraja 2023. Takođe kažu da će druga proizvodanja od 1.000 kabina početi 2024. godine.

Luxury Experience