Za ljubitelje plivanja i dekadencije: vila u Majami Biču

Posedovanje velikog bazena u dvorištu je sjajna stvar, posebno tokom letnjih dana…

Naravno, dizajn infiniti bazena u današnje vreme nije ništa novo, posebno ukoliko živite u luksuznom kraju, gde komšije sa jedne i sa druge strane imaju skoro pa identične vodene postavke. Oni koji traže nešto dinamičnija okruženja imaju sreće, jer se jedna vila smeštena na San Marino ostrvu u Majami Biču upravo našla na tržištu, a njen glavni detalj je glomazni, izdignuti bazen sa staklenim dnom. Drugim rečima, dok plivate svoje dužine, osetićete se kao da lebdite u vazduhu.

Sa cenom od 22.5 miliona dolara, ovaj dom je originalno sagrađen od strane Pitera Bolina iz Bohlin Cywinski Jackson studija, koji je renomirani arhitekta, najpoznatiji po dizajniranju Apple prodavnica širom sveta. Kako saznajemo, kreirao je ovu vilu tako da ona na savršeni način odgovori životnom stilu njenih vlasnika. “Vlasnica obožava da pliva, pa je tražila bazen u kom to može da radi sa zadovoljstvom, dok je jedan od zahteva bio i pristup bazenu iz spavaće sobe”, kako objašnjavaju agenti za nekretnine, zaduženi za prodaju. Zašto vila sada menja vlasnike? Pa, po svemu sudeći, bračni par u čijem je vlasništvu veći deo svog vremena provodi u Kaliforniji.

Iako vila meri oko 550 kvadrata, ona dolazi sa četiri spavaće sobe, pet ipo kupatila i 30 metara privatne plaže, dok je takođe krasi i privatni dok za čamce. Sama njena lokacija nije nimalo loša – kao i veći deo Majamija, okrenuta je prema okeanu, što je čini zaista popularnom u svetu imućnih preduzetnika koji rado investiraju u domove koji se nalaze na ovom podneblju.

Budući da je rezultat strasti svojih vlasnika, vila je kreirana tako da se ni na čemu nije štedelo prilikom njene gradnje. Enterijeri su dobili paletu svetle hrastovine, kamena, bezona i ipe drveta, dok je jedan od njihovih omiljenih kutaka loža na otvorenom sa pogledom na Biskejn zaliv.