Vilu u Hjustonu od 27,5 miliona možete kupiti bitkoinima

Ukoliko ste ljubitelj kriptovaluta i zabrinuti ste zbog nestabilnosti Bitcoina tokom prošlog meseca, pronašli smo rešenje koje vam može olakšati bol: kupite vilu.

Raskošna kuća od cigle koja se nalazi na jednom hektaru u jednom od najelegantnijih kvartova u Hjustonu nedavno je izašla na tržište za neverovatnih 27,5 miliona dolara - a njen vlasnik je otvoren za bitkoin kao oblik plaćanja.

Kuća sa pet spavaćih soba i pet kupatila na Bulevaru River Oaks izgrađena je 2005. godine. Prostire se na 1200 kvadratnih metara, a unutar vile ćete naći pet kamina, teretanu, kućni bioskop, biblioteku, više garderobera i podzemni vinski podrum sa prostorom za stotine boca. Na drugim mestima na imanju, sadržaji uključuju garažu za šest automobila, koi ribnjak, bazen i spa centar.

Dom trenutno pripada istaknutom advokatu Hjustona i nekadašnjem kandidatu za gradonačelnika, Toniju Bazbiju, koji je, sa svojom tadašnjom suprugom Zoe, kupio vilu u gotovini 2013. godine, navodi The Wall Street Journal.

Odnos između bitkoina i tržišta nekretnina, nije baš nov: u poslednjih nekoliko godina, kriptovaluta je postala obećavajući način plaćanja. U junu 2021. penthaus u oblasti Majamija prodat je za 22,5 miliona dolara, što je, kako se veruje, rekordna cena za prodaju putem kriptovaluta.

Ako bi neko kupio ovaj dom za bitkoin, to bi srušilo taj rekord. Međutim, zainteresovani investitori bitkoina možda će želeti da odvoje minut da razmisle o toj prilici, pošto su nedavne fluktuacije na tržištu kriptovaluta videle da je cena jednog bitkoina naglo pala sa rekordnih 67.500 dolara u novembru 2021. na čak 35.070 dolara krajem januara. Čak i dok bitkoin nastavlja da se oporavlja, i dalje se primećuje pad cene od 35 odsto od svojih maksimuma, a stručnjaci kažu da bi 2022. mogla doneti još veću volatilnost.

Pogledajte više slika rezidencije u galeriji fotografija.