Vile vredne više miliona dolara na veštačkom ostrvu Abu Dabija dobijaju specijalni dizajnerski potpis

Osnivač kompanije Emaar, Mohamed Alabar predstavlja spektakularni razvojni projekat vredan 3,5 milijardi dolara pod nazivom Ramhan Island u Abu Dabiju.

Ono što nas je oduševilo je to što je tajkun angažovao neke od najpoznatijih svetskih dizajnera superjahti kako bi udahnuli život enterijerima ovih upečatljivih domova. Nismo mogli, a da se ne složimo sa rezonovanjem biznismena: „Postoji mnogo sjajnih dizajnera na svetu, ali niko ne može da uradi enterijere kuće bolje od dizajnera superjahti. Oni poštuju prostor, svetlost, poštuju vrednost svakog kvadratnog metra, ali najviše od svega, njihov um je uvežban da uvek razmišlja o luksuzu, jer oni grade samo najluksuznije stvari na svetu. Dakle, njihovi detalji su kao ni na jednom normalnom mestu ili domu, ovako nešto nikada ranije nije viđeno. Ništa slično neće biti viđeno u UAE ili regionu.”

Predviđeno je da fantastičan projekat ima čak 1.800 vila na plaži (u rasponu od 283 do 755 kvadratnih metara), 1.000 brendiranih rezidencija, hotel i marinu.

Alabar je u intervjuu rekao: „Retka je stvar živeti na prirodnom ostrvu, zajedno sa plažom – sve je zaista iz prirode, uključujući delfine, kornjače i ptice. Ovo je kvalitet života kakav nikada ranije nije viđen, i to je ono što ćemo mi pružiti – imao sam sreće da radim na nekim jedinstvenim projektima tokom godina, ali ovo je nešto zaista posebno.”

Najmanje vile će koštati buduće vlasnike oko 2 miliona dolara, preko razvojne kompanije Eagle Hills.

Luxury Experience