Vila u ušuškanom delu Los Anđelesa

Više slika

Više slika

Ova predivna vila koja je za mnoge ostvarenje snova se nalazi na kraju slepe ulice na uzvišenju iznad čuvenog Mulholand Drajva u Los Anđelesu.

Originalno je izgrađena 1961. godine, a renoviranje i nadogradnja su trebali odražavati arhitekturu sredine veka tog vremena. Ovaj dom je proširen izgradnjom potpornih zidova na sve tri strane bašte, čime je stvoren prostor za zakrivljeni beskrajni bazen koji prati konture topografije, a ivica vode je namerno dizajnirana da se uklopi sa udaljenim pogledom na centar grada.

Kako bi se stvorilo dovoljno prostora za bazen, postojeći dnevni boravak je srušen, jer ne samo da je imao ograničene otvore prema bašti, već je iz njega izostao i pogled na grad, koji je, svakako, glavna tačka privlačnosti domova na ovoj lokaciji. Novi dizajn omogućava da cela zona dnevnog boravka bude otvorena sa tri strane, čime se stvara besprekoran protok između unutrašnjeg i spoljnog prostora.

Izabrana je teraco završnica koja dodatno spaja ova dva prostora, a isti finiš korišćen je za površine i pultove u kupatilu. Vila je slojevita u upotrebi materijala, uključujući malter, kamen, teraco i velike staklene površine. Interno je organizovana kao niz redizajniranih individualnih open-plan prostora sa maksimalnom transparentnošću prema okolini na otvorenom.

Luxury Experience