Vila u Konektikatu bi mogla postati najskuplji dom u ovoj bogatoj enklavi

Promene koje je ovo imanje videlo tokom godina nisu ništa drugo do spektakularne.

Rezidenciju okruga Ferfild je prvobitno sagradio Vilijam B. Tabi 1929. godine, a kasnije je 2014. redizajnirao renomirani arhitekta Dinjar Vadija, dok je u njoj u međuvremenu živeo bivši gradonačelnik Meksiko Sitija.

Danas se veliko imanje sastoji od 12 spavaćih soba, 12 kompletnih kupatila i prostire se na ogromnih 2500 kvadratnih metara. Sada je ova ogromna vila u malom kvartu Konektikata izašla na tržište sa cenom od 14,9 miliona dolara i proglašena je najskupljom u gradu.

Tabi je navodno izgradio dom za porodicu Tagert, za koju se zna da ima veze sa Rokfelerima. Orchard’s End, kako je nazvan ovaj predivan dom, nastavio je da menja vlasnike još tri puta i skoro udvostručio svoju veličinu.

Što se tiče sadašnjih vlasnika, Orchard's End je za njih bio veliki, ali očigledno nedovoljno. Osećali su da nema dovoljno životnog prostora da bi se porodica udobno okupila i angažovali su Vadiju da to ostvari.

Zajedno su odlučili da zadrže arhitektonski integritet postojeće glavne kuće i umesto toga povećaju kvadraturu diskretnom gradnjom dodatnog krila na zadnjoj strani. U ovom prostoru ćete naći kuhinju, spoljno dvorište, dečiju igraonicu i sjajnu sobu. Vadia je takođe napravio mesta za potpuno novu kuću za goste sa četiri spavaće sobe, bazen u stilu odmarališta i wellness centar od 500 kvadratnih metara koji uključuje joga studio, dve teretane i saunu. I to je samo početak.

Od značaja su takođe otvoreni košarkaški teren, igraonica na drugom spratu, vinski podrum, biblioteka i bioskop. Na drugom mestu je parcela od 6,5 hektara na kojoj se nalaze formalne bašte i veliki kameni zid koji se prostire po obodu imanja. Zid je došao na zahtev bivšeg gradonačelnika Meksiko Sitija kada je bio vlasnik imanja 80-ih tako da je privatnost ovde zagarantovana.

U galeriji pogledajte više fotografija ovog predivnog imanja.

Luxury Experience