Vila sa najlepšim pogledom na San Francisko

Uz spektakularni pogled na Golden Gate most i San Francisko, vila od 29.5 miliona dolara smeštena u ekskluzivnoj enklavi, može biti solidna investicija…

U “pogledu od milion dolara”, ovde možete uživati iz brojnih delova kuće, a sigurni smo da je najpogodniji opis za njih – epski. Jedan preduzetnik iz SAD, kupio je specijalnu parcelu na ostrvu Belveder, na severnoj strani zaliva San Franciska 2000.godine, da bi potom potrošio pet godina i 25 miliona dolara, gradeći ovu vilu koja meri oko 700 kvadrata. Kako saznajemo, pre nego što je kupio svoj posed, preduzetnik je živeo u tri različite vile na malenom ostrvu, koje je razvijeno tokom 1890ih, kao mesto za odmor bogatih i slavnih.

Smeštena na litici sa zapadne strane ostrva Belvedere, uglađena, ultra moderna vila, dizajnirana je od strane lokalnog arhitektonskog studija, Aidlin Darling Design, kako bi pogled koji se iz nje pruža bio zaista u centru pažnje.

Ukoliko otvorite ulazna vrata, dočekaće vas prilaz za kola i prostor za parking, nadomak kojih se proteže neverovatni pogled na vodu. Stepenište će vas odvesti prema glavnom nivou vile sa formalnim trpezarijskim prostorom i dnevnim boravkom, zajedno sa tri spavaće sobe, teretanom i terasom za sunčanje.

Glomazna staklena vrata klizno otvaraju trpezariju i kuhinju prema ogromnoj terasi, dok se na ovom nivou nalazi i medijska soba, zajedno sa umetničkim studijom, a sve to akcentuje zatvoreno dvorište sa natkrivenim trpezarijskim sotlom i prostorom za logorsku vatru.

Ukoliko krenete stepeništem prema gornjem nivou, naići ćete na glavnu spavaću sobu, koja deluje kao da pripada odmaralištu sa pet zvezdica. Prozori od poda do plafona vode vas do ogromne terase, sa koje se takođe može uživati u neverovatnom pogledu. Ovde se takođe nalazi i kancelarija izrađena po meri, uz dodatni radni prostor nadomak nje.

Ukoliko često imate goste, ovaj posed dolazi sa samostalnom jednosobnom kućom za goste. Kao što smo već naglasili na početku teksta, cena ovog imanja je 29.5 miliona dolara, pa – ko voli, nek izvoli.