Vila Firenze - najluksuznija kuća na svetu

Villa Firenze predstavlja masivno zdanje u gusto naseljenom Beverli Hilsu i sa svojom prodajnom cenom od 160 miliona dolara, definitivno je najskuplja nekretnina na svetu trenuntno...

Međutim, neverovatna luksuzna vila biće aukcijski ponuđena sledeće godine, sa zakazanim početkom nadmetanja za 26. januar. Imanje na kome se nalaze glavna kuća i tri gostinjska objekta, budućim vlasnicima donosi više od 1.858 m2 životnog prostora, sa ukupno trinaest spavaćih soba, sedamnaest kupatila pune veličine i osam manjih. Stambeni deo smešten je na gotovo deset hektara placa u Severnom Beverli Parku, sa stazom za trčanje rasprostranjenom čitavim njegovim obodom.

Od samog ulaza na posed, sa privatnim putem i kovanom kapijom, staza vodi do otvorenog dvorišta i motostaze oivičene palmama Kanarskih Ostrva, smeštenih pokraj parkinga dovoljnog za trideset automobila.

Foaje nije ništa manje očaravajuć od prilaznih segmenata, sa mermernim podnim oblogama i visokim stubovima, koji se protežu u punoj visini katedralnih plafona prekrivenih gravurama i gipsanim umetničkim radovima, rukotvorinama i detaljima kojima je arhitekta Viliam Hablinski ostavio svoj potpis, kada je kuća konačno finiširana 1998. godine. U enterijeru vile završene nakon pet dugih godina izgradnje, kamini predstavljaju centralne tačke, kako u javnim, tako i privatnim prostorijama. Glavna spavaća soba uključuje velike walk-in garderobere i dodatnu prostoriju za presvlačenje.

Kao dodatak standardnim životnim površinama i svim kupatilima, ova moderna luksuzna palata nudi i masivnu ostavu, kućnu teretanu, zanatsku radionicu, sobu za video igre, pet kućnih kancelarija i prostorije za poslugu.

Sve što ovu velelepnu vilu okružuje podjednako je spektakularno, tu su bazen nalik onim u velikim odmaralištima, apsolutno dominantan na prednjem delu imanja odmah ispred kuće, zajedno sa đakuzijem, dodatnim objektima postavljenih sa svake strane i kabana kuhinjom. Svi bezbednosni protokoli aktivni su tokom dana i noći, dok kao neke od najbližih komšija vredi pomenuti Edija Marfija, Denzela Vošingtona, Silvestera Stalonea i Edija Marfija.

Ultraluksuzna vila izgrađena je u blizini dva legendarna losanđeleska šetališta, Sanset Bulevara i Mulholand Drajva, ali i desetak kilometara od regionalnog privatnog aerodroma Van Nuys Airport.