Vijetnamski biznismen izgradio je vilu nalik evropskim palatama

Uspešan biznismen u vijetnamskoj provinciji Tanh Hoa privukao je veliku pažnju zbog raskošne vile koju je izgradio za sebe i svoju porodicu.

Luksuzna vila nalazi se u okrugu Jen Din i u vlasništvu je biznismena Trinh Dinh Xuana, jednog od poznatih giganata u oblasti proizvodnje građevinskog materijala.

Vila pod nazivom „Xuan Truong“ postala je jedna od najatraktivnijih zgrada u celom Vijetnamu. Nalazi se na imanju od 1.100 kvadratnih metara, od čega je 560 kvadrata iskorišćeno za stambeni kompleks, 200 kvadratnih metara je posvećeno raskošnim baštama, a parking je toliko veliki da vlasnik može da parkira 10 automobila.

Iz daljine, vila na dva sprata se ističe belom fasadom i kupolama, dok posebnu pažnju privlače statue slične Kipu slobode ili krilatom ratničkom konju.

Kada zavirimo u enterijer luksuzne vile, očekuje nas veliki ulazni hol sa pozlaćenim stepeništem koji vodi do prostranog dnevnog boravka i pet spavaćih soba. Enterijer vile karakterišu kupolasti plafoni inspirisani evropskim baroknim remek-delima, zatim luksuzni mermerni podovi i zlatni lusteri koji su osvetljeni sa preko 1.000 LED rasvetnih tela. Vila takođe ima prirodni izvor svetlosti zahvaljujući stotinama troslojnih staklenih prozora.

Iako je vila izgrađena 2018. godine, na društvenim mrežama je postala popularna tek nedavno. Nije iznenađujuće da je procenjena na neverovatnih 4,4 miliona dolara, jer je jedna od onih koje se svojom lepotom i sjajem ističu u celom Vijetnamu.