"Vertical Forest“ neboderi biće osvežavajuća promena za horizont Emirata

Dubai je zemlja nebodera i najboljih tržnih centara.

Međutim, ne bi bilo pogrešno reći da zemlji nedostaje sektor zelenila. A da to nadoknadi tu je italijanski studio – Stefano Boeri Architetti.

Kompanija je nedavno predstavila svoj koncept "Vertical Forest“ za par nebodera (u V-obliku koji su povezani zajedničkim podijumom) u Dubaiju. U sklopu toga, zgrade bliznakinje (veličine 190 m i 150 m) biće prekrivene sa 2.640 stabala i 27.600 žbunova na fasadama, uz „sistem plastenika i hidroponskih bašta“.

"Projekat, koji je naručio Impact One, predstavlja prvi prototip „vertikalne šume“ za područje MENA (Bliski istok i Severna Afrika) sa ciljem da se integrišu prednosti urbanog šumarstva zajedno sa inovacijama kao delom upravljanja vodnim sistemom u sušnim klimama i optimizacijom proizvodnje energije iz obnovljivih izvora“, rekli su iz kompanije Stefano Boeri Architetti.

Stefano Boeri Architetti je predstavio detalje projekta na nedavno održanoj konferenciji o klimatskim promenama COP27 u Šarm El Šeiku u Egiptu, međutim, još uvek nema detalja o početku izgradnje ili datumu završetka ovog grandioznog projekta.

Luxury Experience