Veličanstveno luksuzna vila u Rijadu

Ovoga puta, predstavljamo vam zaista veličanstvenu vilu, koja se nalazi u jednom od delova sveta koji su najpoželjniji i najbrže se razvijaju – Rijadu…

Još jedna veličanstvena vila u kolekciji besprekorno uređenih prostora koje potpisuje Covet House, predstavlja različite stilove i inspiraciju koja potiče iz čitavog sveta, ovoga puta se nalazi u Saudijskoj Arabiji. Smeštena u luksuznom Rijadu, vila je dizajnirana od strane Karima Abdula Mutaliba iz K.A. Interior Design studija, u partnerstvu sa Covet House.

Predstavljajući deset različitih i deluks soba, sa modernom, klasičnom estetikom gde se arhitektura i dekoracija spajaju u savršenoj harmoniji sa luksuznom privlačnošću, zlatni detalji dodati su kao omaž ovom imućnom gradu.

Raskošna vila kombinuje luksuznu i prepoznatljivu arapsku estetiku, gde se modern klasične vibracije osećaju u svakoj prostoriji. Zlatni detalji i umetnički komadi definišu njen celokupni izgled, dok veličanstvena arhitektura prostora komplementiraju dekoraciji. Uzimajući inspiraciju od samog grada, sa najelegantnijim komadima nameštaja, vila je dekorisana vrhunskim nameštajem i rasvetom takođe.

Visoki plafoni u trpezariji stvaraju osećaj grandioznosti, ostavljajući dovoljno prostora za disanje svakom maestralnom komadu. Savremeni osećaj dekoracije, koja koristi uglavnom monohromatske tonove na finišima i materijalima, ostavljajući zlatne nijanse da ispune estetiku prostorije, ultimativno postaje otelotvorenje luksuza u ovom projektu. Masivni Fortuna trpezarijski sto odmah upada u oči, kulminirajući i otelotvorujući iste zemljane elemente koji su korišćeni u dnevnom boravku, zarad kreiranja kohezivnog izgleda.

Povezan sa trpezarijom, ulazni deo je gostoljubiva zona koja vas poziva da istražite luksuzno iskustvo otvorenog prostora. Od samog početka, moderno-klasična vibracija prisutna je u svim elementima, dok savremena umetnička dekoracija predstavlja kontrast klasičnim detaljima na zidu. Veličanstveno Lumiere Round ogledalo ostaviće besprekorni prvi utisak.

Moderna po dizajnu, kuhinja je besprekorno opremljena najnovijim, vrhunskim aparatima. Klasična, ornamentalna rasveta i organske forme stolica stvaraju snažnu stilsku izjavu. Maleni šank za doručak na brzinu pravo je mesto za započinjanje dana.

Kao otelotvorenje moderne, klasične estetike u ovom raskošnom projektu, velelepna dnevna soba sastoji se od velikog otvorenog prostora koji u sebi kombinuje kuhinju, hodnik i trpezariju. Sa jasnim dizajnom, dnevni boravak kreira kontrast nežnosti i bogatstvu materijala. Zemljane boje i elementi komponuju komade u ovom delu vile, stvarajući kontru arhitekturi i modernoj estetici prostora.

Manji prostor, ali ogroman ako ga posmatramo po detaljima, uslužno kupatilo je kreirano sa mešavinom tekstura, oblika i materijala. Korišćenjem mermera zarad intenzivnog osećaja, ovo kupatilo reflektuje modernu, klasičnu estetiku čitavog doma, ali na nešto tiši način.

Koristeći trezvene boje u materijalima i teksturama spavaće sobe, ostavljajući rasveti, detaljima i drugim aksesoarima da ostave snažan utisak, ova prostorija sadrži kombinaciju klasičnih dodira i dekorativnih komada, ali opet odiše savremenim osećajem zahvaljujući zlatnim akcentima i generalnoj arhitekturi. Prostor za sedenje unutar glavne spavaće sobe sadrži ugradni TV iznad savremenog kamina. Umirujući i predivno dekorisan prostor, istovremeno igra ulogu kutka za čitanje, zahvaljujući udobnim Isadora stolicama.

Otvoreni prostor luksuznog kupatila okarakterisan je pre svega Diamond kadom koja dospeva u centar pažnje, poprilično bukvalno. Rasveta čitavom ambijentu daje istinsku glamuroznu i bogatu estetiku.

Gostinjska spavaća soba takođe je dobila izobilje detalja i karaktera, sa daškom eklekticizma. Možemo slobodno reći da je ona najkompleksnija u čitavom enterijeru, jer sadrži klasične zidove sa zemljanim detaljima i bojama, savremeni nameštaj i aksesoare sa interesantnim preokretima. Takođe, ova prostorija sadrži ugradni garderober, sobu za sedenje i toilet, u kom glavnu ulogu igra Monacles konzola.

Dečija soba je kreirana sneno i magično, a inspirisana je upravo svetom snova, u kom nijedan cilj nije van domašaja. Cloud krevet je savršeno mesto za počinak, gde svi drugi elementi nagoveštavaju postojanje nekog sasvim drugačijeg sveta, koji postoji samo u dečjem umu.

Prateći istu estetiku svih drugih prostorija, kancelarija koristi najviše zemljanih elemenata u svojoj kompoziciji, poput drveta i tekstura, stvarajući tako raskošnu i dekadentnu privlačnost, sa zlatnim detaljima i beskompromisnim stilom.