Veličanstveno imanje u tradicionalnom engleskom stilu

Kada je biznismen Stiven Vej odlučio da izgradi novu vilu u Hjustonu, želeo je nešto što će biti inspirisano njegovim britanskim poreklom…

Rezultat je prostrana vila u engleskom stilu od 2.600 kvadratnih metara, smeštena na četiri hektara privatnog zemljišta, koja je sada dostupna za kupovinu po ceni od 29,5 miliona dolara. Inače poznata kao "The Manor on Carnarvon", ona nudi šest spavaćih soba, sedam punih kupatila i devet toaleta. U eksterijeru, ona nas asocira na scenografiju filma gde bi se mogla snimiti nova ekranizacija Gordost i predrasude,  sa svojim kamenim zidovima i krovivima, fontanama i parterima. Gvozdena vrata čuvaju oba ulaza na ovaj posed.

Enterijeri odražavaju ovaj senzibilitet. Dnevna soba ima kasetirani plafon naglašen listićima veštačkog zlata; trpezarija ima zidne oblage jarko crvene boje, dok se francuska vrata otvaraju se prema malom bočnom dvorištu i fontani. Glavna kuhinja – a ima ih ukupno tri - ima susednu trpezariju sa izlazom na terase.

Glavna spavaća soba se sastoji od dva sprata - na prvom spratu su dve radne sobe, soba za masažu, teretana i solarijum. Na spratu je dnevna soba, par ugradnih ormara i njegovo i njeno kupatilo. Ostale spavaće sobe su dostupne odvojenim stepeništem - ili liftom. Dom takođe uključuje vinski svod i kućno pozorište.

Postoje, naravno, i područja za zabavu koja koriste izobilje otvorenog prostora, poput „Toskanske sobe“, koja se povezuje sa roštiljem i ima kuhinju, trpezariju i ugrađeni akvarijum. Odeljak za goste je samostalni ekosistem od 370 kvadrata, sa sopstvenom kuhinjom, dnevnom sobom, trpezarijom i igraonicom.

Odmah pored vrta nalazi se veliki bazen s plavim pločicama i susedna kućica uz bazen. Magnolije okružuju imanje, a tu su borovi i crveni i beli hrastovi - plus jedno veliko stablo javora.