Veličanstvena vila sa potpisom Zahe Hadid

U delu sveta koji poseduje najekstravagantnije vile do sada viđene, teško je kreirati remek delo koje će odskakati od njih…

Jedan način da to učinite svakako jeste da za dizajn svog doma angažujete arhitektu velelepone reputacije. I dok Zaha Hadid nije dizajnirala ovaj dom vredan 36.5 miliona dolara, ona mu jeste doprinela kreirajući njegove ključne elemente. Čitav dizajn potpisuje Ričard Londri, poznat i kao “Kralj Megavila”, koji je prethodno kreirao domove za slavne ličnosti poput Marka Volberga, Toma Brejdija i Silvestera Stalonea.

Glavni doprinos Zahe Hadid ovom veličanstvenom projektu jeste dramatični zid koji se pruža duž glavnog stepeništa. Kako kažu agenti zaduženi za prodaju ove vile, Hadid je nadgledala njegovo pozicioniranje, kako bi se pobrinula da sve odgovara njenim visokim standardima, a u čitavom svetu postoje još samo dva zida slična ovome. U dnevnoj sobi možemo videti seriju Mercuric stolova, koje takođe potpisuje slavna arhitekta, a koji mogu biti deo prodajnog ugovora, ukoliko se potencijalni klijent tako dogovori sa trenutnim vlasnicima.

Dom koji meri oko 1.243 kvadrata takođe poseduje sve detalje koji se očekuju od imanja sa potpisom čuvenog Londrija, poput staklenih zidova i infiniti bazena, koji u potpunosti koristi svoju privilegovanu poziciju sa veličanstvenim pogledom.

Prostrana dnevna soba smeštena na prvom spratu preliva se u ložu, dok se na donjem nivou nalazi vinski podrum od poda do plafona, kućni bioskop i spa. Drugi sprat posvećen je master apartmanu, koji dolazi sa dualnim kupatilima i garderobama. Sobe na gornjim nivoima su čisto bele kako bi bile okupane svetlošću, dok je podrumski nivo okarakterisan tamnijom i ćudljivijom paletom boja.

Smeštena na posedu od jednog hektara, ova vila sa svojih šest spavaćih soba i devet kupatila savršeno je skrivena od radoznalih pogleda zahvaljujući svom ograđenom ulazu i dugaćkom prilazu za kola. Njen nekadašnji vlasnik, mogul telekomunikacija iz Rusije, Albert Andolvjan i njegova supruga Elena, renovirali su je i podarili joj današnji izgled, što će možda učiniti i njeni budući stanari. Ipak, nadamo se da će dela Zahe Hadid i dalje ostati netaknuta.

Foto: Tyler Hogan