Veličanstvena vila sa pečatom Zahe Hadid

Na lokaciji koja je bogata raskošnim vilama – poznati Beverli Hils 90210 – mnoge od njih liče jedna na drugu, kao jaje jajetu…

Naravno, postoji dosta načina na koje se možete izdvojiti iz čopora i postati pravi kralj svog kraja. I dok Zaha Hadid nije dizajnirala ovaj dom od 36.5 miliona dolara, već njenu kreaciju potpisuje Ričard Landri, poznat kao “kralj megavila” koji se proslavio kreirajući vile za slavne ličnosti kao što su Mark Volberg i Silvester Stalone, sinusni stil čuvene arhitekte svakako je doprineo njenoj estetici.

Glavni doprinos kojim je Zaha Hadid doprinela ovoj vili jeste dramatični zid koji se proteže duž glavnog stepeništa. Prema navodima, Hadid je nadgledala njegovo postavljanje tokom izgradne, kako bi se pobrinula da su standardi po kojima je poznata ispunjeni. U dnevnoj sobi se nalazi niz Mercury stolova koji su takođe delo slavne arhitekte, međutim, oni nisu deo kupoprodajnog ugovora.

Kuća od 1.243 kvadrata takođe poseduje sve pogodnosti i detalje po kojima je poznat Landrijev stil, poput staklenih zidova i infiniti bazena, koji u celini koristi veličanstveni pogled koji se pruža pred njim.

Prostrani dnevni boravak na prvom spratu vile preliva se prema eksterijeru, dok se na donjem nivou nalazi vinski podrum sa policama od poda do plafona, kućni bioskop i spa kutak. Drugi sprat posvećen je glavnoj spavaćoj sobi koja dolazi sa svojim kupatilima za njega i nju i odvojenim ugradnim garderoberima. Sobe na gornjim spratovima su u celosti bele i ispunjne prirodnom svetlošću, dok se u podrumu koristi tamnija paleta boja.

Smeštena na imanju od deset hektara, ova vila sa šest spavaćih soba i devet kupatila, savršeno je privatna. Njeni nekadašnji vlasnici, biznismen ruskog porekla i njegova supruga, preuredili su je u celosti kada su je kupili 2008.godine, a verujemo da će i novi vlasnici možda uraditi nešto slično, onda kada je dodaju svom portfoliu nekretnina.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living