Veličanstvena vila sa najboljim pogledom na San Francisko

Možemo reći da pogled sa krovne terase ne može biti mnogo bolji od ovog koji nudi velelepna vila u San Francisku…

Sa leve strane, odavde se vidi ikonični Golden Gejt most, ispred se nalazi Alkatraz, dok se sa desne strane vide neboderi poslovnog distrikta. Kada poželite da se opustite, možete jednostavno zasesti sa čašom vina ispred svoje logorske vatre i upijati energiju scenografije koja se uvek menja.

Pre šest godina, strastveni preduzetnik i ljubitelj nautike, Manuš Mošajedi i njegova supruga Sofi, tražili su mesto u kom će provoditi svoje vikende u San Francisku, nedaleko od luke. Oni su članovi devedeset tri godine starog St Francis Yacht kluba, a Mošajedi poseduje i trka se svojom veličanstvenom, crnom jahtom, Rio.

Tokom svoje potrage, naleteli su na ruševinu u Marina bulevaru, platili 5.4 miliona dolara za posed i sagradili veličanstvenu vilu koja se danas ovde nalazi, a meri sedamsto kvadrata i poseduje pet spavaćih soba.

Dizajnirana od strane Vin Leger iz cenjenog EAG studija, vila se nalazi na glomaznom posedu, ima staklene zidove na sva tri sprata i ultimativnu povezanost enterijera i eksterijera. Čitav njen enterijer ankerisan je spektakularnim drvenim stepeništem, koje je akcentovano nautički inspirisanom balustradom koja u sebi sadrži konopac. Pored njega, nalazi se stakleni zid na tri nivoa, sa grafikom jedra koja je gravirana preko čitave njegove površine.

Prvi nivo ove vile sadrži garažu za četiri automobila sa punjačem za hibride, kućnu kancelariju i petu spavaću sobu. Glavni akcenat ovde je svakako ogromni privatni bioskop sa staklenim vratima koja se otvaraju prema logorskoj vatri, kuhinji na otvorenom i roštilju.

Ukoliko se popnete uz stepenište, glomazni drugi nivo, sa svojim prozorima od poda do plafona otvara se i kreira glomazni životni prostor. Sa strane koja gleda na zaliv nalazi se veličanstvena dnevna soba, koja se otvara prema trpezarijskom prostoru u eksteriju, sa balkonom koji će vam ponuditi savršeni pogled na zalazak sunca.

Sa suprotne strane, nalazi se porodična soba sa staklenim vratima i balkonom, zajedno sa prozračnom kuhinjom koja sadrži i trpezariju. Ovde ćete pronaći najbolje nemačke kuhinjske ormariće sa Bulthaup potpisom, mermerne radne površine i kuhinjsko ostrvo, čitav niz Gaggenau aparata, uključujući dve rerne, tri mašine za posuđe i mnogo toga drugog.

Na trećem nivou, nalazi se prostor za spavanje i uživanje, sa prostranom glavnom spavaćom sobom, koja ima staklene zidove, dualna kupatila, saunu, samostojeću kadu, ugradne garderobere i sopstveni balkon. Pored nje, na ovom nivou se nalaze još tri spavaće sobe, pri čemu svaka od njih ima svoj balkon i ugradni garderober.

Novi vlasnici će sigurno biti oduševljeni ovom vilom, ali se postavlja pitanje koliko će ih to koštati. Cena se može saznati samo direktnim upitom.