Veličanstvena vila na Long Ajlendu

Ovo čudo arhitekture, smešteno na Long Ajlendu, nastalo je kao delo legendarnog arhitekte Ričarda Majera...

Ukoliko otvorite vrata ovog doma na prostranom trećem nivou, dobićete priliku da se spustite toboganom sve do prizemlja! To je zabava i za decu i za odrasle, a dizajnirano je kao elegantnije rešenje požarnog stepeništa.

Poznato kao Maidman House, ovo veličanstveno imanje od tri hektara gleda prema Hempstid luci, a dolazi sa 200 stopa privatne plaže. Njujorški investitor Ričard H. Mejdman kupio je ovo imanje u njegovom oronulom izdanju 1971.godine, kada je bilo koriščeno kao odmaralište za opatice.

On je pozvao svog prijatelja, tada arhitektu u usponu, Ričarda Mejera, da redizajnira originalnu glavnu kuću. Mejer je esencijalno u potpunosti rekonfigurisao enterijer i eksterijer ovog poseda, koji je tada bio u očajnom stanju, bez ikakvih pogodnosti i stila. Ipak, ono što je imanje imalo jeste veličanstveno okruženje, koje sadrži stotinu godina stare javore i hrastove, dok se nežno spušta prema plaži.

Transformacija je uključivala promenu čitavog koncepta enterijera osim glavnog stepeništa, obnavljajući pritom temelj, podrum, spoljne noseće zidove i krov. Kako bi transformisao eksterijer, Mejer je dodao visoke zaobljene detalje, koji su savršeno akcentovali voluemtričnu masu zdanja.

Ovo imanje nalazi se nedaleko od Village Club of Sands Point privatnog kluba, čiji je deo nagrađivani golf teren. Glavna vila sadrži više od 460 kvadrata rasprostranjena na tri nivoa, a dolazi sa pet spavaćih soba. Na drugom nivou nalazi se veličanstveni master apartman, zajedno sa četiri dodatne sobe smeštene u potkrovlju sa svetlarnicima.

Dnevni boravak na prvom nivou sadrži plafon duple visine, sa galerijom koja sadrži biblioteku i udobni kutak za čitanje, dok je klizna vrata otvaraju prema predimenzioniranoj terasi sa koje se pruža pogled na luku. Renovirana kuhinja je sasvim bela, a sadrži profesionalne aparate i red plutajućih elemenata naspram velikog prozora.

Pored toga, deo imanja je predivna trospratna kuća za čamce, smeštena na plaži. Glavni dnevni boravak se otvara prema terasi sa pogledom na vodu, dok otvorene merdevine vode prema spavaćoj sobi u stilu lofta. Ovde možemo videti i kuću za goste sa tri spavaće sobe i studiom, uz teniski teren, bazen i perfektno uređene bašte.

Skorašnji dodatak imanju je i odvojena garaža za pet automobila, budući da su prethodni vlasnici bili strastveni kolekcionari klasičnih četvorotočkaša.

Photo: KJW Photography