Veličanstvena vikendica u Puketu

Smeštena na zapadnoj obali Puketa, u srcu Tambon Patonga, Kalim Beach House je veličanstvena vikendica, koja vam nudi pogled na ikoničnu obalu, Andamansko more i nezaboravne zalaske sunca…

Ova vila na uzvišenju, nalazi se na uskom placu, gde su arhitekte iz design Qua studija morale da se dosete unikatnih rešenja, kako bi maksimalno upotrebile vertikalni prostor. Radeći sa teškim uglovima i elementima koji su ograničili generalnu formu prostrane kuće, enterijer je ispunjen prigodnom količinom svetlosti, dok se drži podalje od vrelog, tropskog sunca.

Najinteresantniji i najlepši element rezidencije je bez sumnje njen zaobljeni bazen, koji se nalazi nadomak dnevnog boravka i otvorenog dvorišta sa prostorom za uživanje. Bazen reflektuje viziju kuće i neba kada je voda u njemu mirna, dok vlasnicima i njihovim gostima nudi priliku da u osvežavajućem okruženju uživaju u pogled na zalazak sunca, koji je zaista nezaboravan. Pored bazena, nalazi se otvoreni dnevni boravak, koji sa eksterijerom povezan uz pomoć serije kliznih staklenih vrata. Sa pametnom kuhinjom i trpezijarskih prostorom, ovo predstavlja centralnu zonu vikendice.

Četiri spavaće sobe, kupatila i dodatni prostori za goste i pomoćni elementi kompletiraju ovaj dom, dok serija zastora od bambusa i roletni štiti čitav njegov ambijent od vrelog tropskog sunca. Zaštićeno dvorište i staze oko kuće, betonski zidovi i drveni završni detalji su finalne tačke ove spektakularne rezidencije, koja jednostavno odiše luksuzom.

Foto: Levi Wells