Veličanstvena irska vila od 12 miliona dolara

I dok u svetu postoji veliki broj predivnih domova, tek šačica ima izgled koji je toliko interesantan, da su zbog njega dobili ulogu u filmu…

To je upravo pedigre u kom ova vila od 1.000 kvadrata smeštena u Irskoj uživa, budući da je zajedno sa Pirsom Brosnanom bila deo jednog interesantnog trilera. U pitanju je I.T. film, koji nije bio blokbaster u pravom smislu reči, uprkos glavnom liku koji dolazi direktno sa A-liste. U njemu, Brosnan igra uspešnog biznismena koji živi u veličanstvenoj pametnoj vili – osvetoljubivi IT stručnjak njegove kompanije koristi high-tech pogodnosti vile da muči i proganja Brosnana i njegovu porodicu. Film je loše prošao kod kritičara, uprkos ambicioznoj radnji i veličanstvenim arhitektonskim kadrovima.

Moramo ipak naglasiti da vila može ponuditi mnogo toga osim vremena provedenog na bioskopskom platnu. Sveukupno, ona poseduje sedam spavaćih soba i šest kupatila, uz dva dodatna kupatila za goste. Rezidencija se nalazi na posedu od jednog hektara, u delu zemlje koji se naziva “irska Amalfi obala”, zbog svojih neverovatnih pogleda i izobilja luksuznih odmarališta.

U enterijeru, nažalost nije ispunjena svim pametnim osobinama koje možemo videti u pomenutom filmu, ali ima brojne detalje zbog kojih prosto blista. Njen dnevni boravak ima staklenu vinsku sobu sa kontrolom klime, dok je odmah pored smeštena kancelarija sa pogledom na baštu. Kuhinja je opremljena Wolf i Gaggenau aparatima.

Master apartman nudi vrhunski pogled na Kilinej zaliv i obližnje Viklou planine, uz dualne ugradne garderobere i privatno kupatilo dekorsano Carrara mermerom. U eksterijeru, možemo videti besprekorno uređenu baštu, dva odvojena odeljka za uživanje na otvorenom i teretanu.

Slikovita enklava u kojoj se vila nalazi – Met Dejmon je prve dane karantina zbog korona virusa proveo upravo ovde, dok pevač benda Enya i Bono žive u ovom delu sveta. Brosnan nažalost nije lokalac, ali će definitivno preneti deo svog šarma na vas, pod uslovom da kupite ovu vilu. Šta kažete?