Veličanstvena i neobična vila u Los Anđelesu

U današnje vreme, losanđeleske vile kockaste forme, mogu se kupiti za malo para, uz naravno neke izuzetke koji dolaze sa specifičnim pedigreom...

Moderne kuće tog dela sveta su po svemu sudeći usvojile određeni izgled i sada ih na tržištu ima u izobilju, pa je prava retkost sresti se sa nečim sasvim drugačijim i novim.

Rezidencija Forest Knoll je izrazito drugačija. Fasada kuće podseća na ambar, mada moderni, a njeni enterijeri su minimalistički oblikovani od sjajnih betona, drva i kamena. Kao najnoviji deo Viewpoint Collection portfolija, ova vila dolazi sa jedisntvenim karakteristikama koj nikako nisu jeftine. Prema navodima, ova vila se trenutno može kupiti po ceni od 32 miliona dolara.

Rezidencija od 11.000 kvadrata smeštena je na jednom od mnogih vidikovca Holivud Hilsa i uživa u spektakularnom pogledu na Los Anđeles iz zadnjeg dvorišta i infiniti bazena. Vila je delo Standard Architecture, praksa poznatu po svojim minimalističkim i još uvek dobrim kućama koje u sebi spajaju  kamen sa toplim oblogama od drveta. Dizajn je inspirisan Muzejem umetnosti Kimbell u Fort Vorthu u Teksasu, koji je delopoznatog arhitekte Luisa Kana. Kan je napomenuo da je „svetlost tema“ njegovog muzejskog projekta, ideja koja se takođe pojavljuje u Forest Knoll-u.

Srednji deo fasade Forest Knoll-a sa tri zabata spektakularna predstavlja sjajna dnevna soba sa visokim plafonom i neometanim, staklenim pogledom na grad i okean. S obe strane ovog središnjeg dela, ispod svakog drugog zazora, nalazi se životni prostor na donjem nivou. Spavaće sobe i kupatila su gore - Forest Knoll ima ukupno šest spavaćih soba i devet kupatila. Glavna spavaća soba poseduje njegovo i njeno kupatilo i garderober, uz privatni vidikovac, dok su deo vile takođe kućni bioskop i teretana.  

Naravno, ulaz i pristup ovom arhitektonski značajnom zdanju je podjednako važan kao i vreme provedeno u njemu. Ulazna vrata su od punog hrasta; stabla masline ga uokviruju s obe strane. Staza od travertina vas vodi do samog ulaza, dodatno spajajući enterijer i eksterijer.

Moramo priznati da ovu vilu vredi videti lično, ali s obzirom na pandemiju Covid-19, posete nisu dozovljene. Za sada ćete morati da se zadovoljite našom galerijom.