Uživajte u ekološkom raju na Floridi

Generalno gledano, kada biste želeli da živite u “off-grid” stilu, Palm Bič verovatno ne bi bio vaš prvi izbor…

Ipak, ovde ćete teško pronaći veliko, privatno imanje, ali mu mnogi kupci, koji žele da uživaju u zalasku sunca svake večeri, teško mogu odoleti. Vila o kojoj vam danas pričamo, ponudiće vam najbolje od oba sveta – ekskluzivnost Floride, uz mogućnost života izvan mreže, o kom mnogi maštaju. Krov ove vile popunjen je solarnim panelima, koji napajaju čitav posed. U svom enterijeru, ona krije luksuzne pogodnosti koje opravdavaju cenu od 17.7 miliona dolara.

Tu možemo videti veličanstveno plutajuće stepenište, sa pogledima na vodu koji se pružaju iz praktično svake prostorije. Ukoliko ne želite da idete stepenicama do gornjih nivoa, ovde su vam na raspolaganju dva lifta, od kojih je jedan stakleni.

Sa površinom od 1.500 kvadrata, rezidencije maksimalno koristi imanje na kom se nalazi, pa sadrži i dodatne građevine, poput jednosobne kuće za goste i garaže za četiri automobila. Ipak, glavna vila sa svojih pet spavaćih soba i jedanaest kupatila, oduševiće svakoga ko u nju uđe.

Eco-friendly strujna mreža svakako nije uticala na luksuzne detalje. Preduzetnik, Stiv Bendat nije nimalo štedeo pri konstruisanju ove vile, koja sadrži sve što imućni kupci od nje očekuju – kućni bioskop, infiniti bazen, krovni spa, dve kuhinje na otvorenom i brojne prostore za zabavu.

Solarni paneli nisu jedina pametna integracija, jer je Bendat instalirao Savant sistem koji može upravljati osvetljenjem, temperaturom, obezbeđenjem i mnogim drugim detaljima, dok svaka soba ima automatizovane Lutron zasene. Pored toga, kroz ovaj dom su prethodno sprovedeni optički kablovi, koji mogu emitovati 8k video u svakoj sobi. Tu je čak i generator od 70 Kw, ukoliko vam ikada zatreba.

Iako je predivna, ova vila je dizajnirana sa praktičnošću na umu, tako da može podneti sve vremenske prilike Floride. Njeni podovi su napravljeni od livenog betona, dok su temelji na kojima je izgrađena predimenzionirani, kako bi mogla da podnese i snažne oluje.

Pogledajte više fotografija u našoj galeriji.