Ultra moderan dom u Tel Avivu ističe se zadivljujućim pejzažem na otvorenom

Računajući godine napretka na polju arhitekture, dizajnerski studio Sharon Weiser Architecture odlikuje visoka estetika i moderan način na koji se odnose prema svakom modernom domu. Pogled na njihove arhitektonske kreacije uverava nas u stil koji su decenijama verno gradili.

Omiljena dizajnerska navika arhitekata koji čine tim nije ništa drugo do kombinacija prirodne estetike sa modernim linijama u dizajnu. To rade svaki put kada ih angažuju da dizajniraju dom, poput ovog u Tel Avivu, koji vredi detaljno istražiti i zaroniti u njegov dizajn.

U pitanju je kuća smeštena u ambijent koji kao da je došao iz bajke: zelena oaza koja menja boje u skladu sa godišnjim dobima. Vlasništvo je petočlane porodice, a pejzaž oko nje odlikuje apsolutni mir i osećaj intimnosti koji preovladava na celom području.

Sastoji se od dva sprata, kao i podruma, sa pet spavaćih soba, prostranom kuhinjom, tri kupatila, teretanom, igraonicom i nekoliko životnih prostora za trenutke opuštanja. Moderna kuća izgrađena daleko od brzih urbanih ritmova, porodici daje svakodnevni život neraskidivo povezan sa prirodom, sa šarmom i tišinom koju nudi.

Pre svega, ono što pobuđuje naše interesovanje su divni i vrlo uredni otvoreni prostori. Velika stabla stvaraju senovite uglove, cveće daje šarenu i bajkovitu dimenziju, ali i prostrane travnjake na kojima mlađi članovi porodice uživaju u igri. Što se tiče fasade kuće, vidimo da ima skoro isključivo prozore, što je čini „jednim“ sa spoljašnjošću i prelepim pejzažom.

Ulazeći dublje u unutrašnjost kuće, vidimo da je savremeni minimalizam prikazan na najelegantniji i najsavremeniji način. Konkretno, impresionirani smo jarkim bojama koje fantastično balansiraju sa klasičnim, neutralnijim nijansama, stvarajući pop dizajn sa izrazito uglađenim i vrlo minimalnim referencama.  

Glam elementi, otmeni dodiri koji daju dimenziju, udobne i praktične linije nameštaja koji daje apsolutnu funkcionalnost, sve to čini kuću tako jedinstvenom, odnosno okruženjem u kojem porodica uživa svaki dan, nudeći svojim članovima svu luksuznu udobnost.

Uz sve ostale, veoma impresivne elemente, pažljivo osvetljenje važan je bonus koji nikako ne smemo propustiti. I u unutrašnjem i u spoljašnjem pejzažu odabrani su odgovarajući izvori veštačke svetlosti za sate kada sunce zalazi, dok je tokom dana sve izuzetno osvetljeno zahvaljujući ogromnim prozorima koji su izabrani tokom izgradnje.

Više fotografija kuće pogledajte u galeriji!