U Zanzibaru niče neverovatni Domino toranj

Zanzibar je skoro objavio svoje planove o izgradnji najvišeg nebodera podsaharske Afrike, nadomak zapadne obale čuvenog arhipelaga Tanzanije…

Po završetku, on će postati i najveći hotel istočne i centralne Afrike. Nazvan Zanzibar Domino Commercial Tower, ovaj neboder koji će imati masivnih 370.000 kvadrata i mešovitu upotrebu, inspirisan je oblikom niza domina, a sastoji se od 360 “figura” koje se kreću prema opservacionoj platformi na vrhu.

Toranj vredan 1.3 milijarde dolara, čiji dizajn potpisuje xCassia, sadržaće luksuzne hotele, 560 stanova, golf teren, kapelu za venčanja i marinu za jahte i kruzere u svom podnožju. Mudrik Ramadan Soraga, Ministar ekonomije, rada i investicija Zanzibara, izjavio je da će ovaj projekat akcentovati “napore vlasti u dovođenju što više domaćih i stranih investitora u ovaj deo sveta”.

Komentarišući, Žan-Pol Kasija, osnivač istoimene firme, xCassia, izjavio je: “Po prvi put skiciran u Parizu 2009.godine, na osnovu uspomene na mog pokojnog oca, koji je sa mnom i sa moja dva sina igrao domine, sanjao sam o konstrukciji ovog projekta duže od deset godina.

Imao je sva obeležja ikone, koja su upečatljiva. Sve što mu je nedostajalo bio je pravi investitor i lokacija na kojoj će postati deo stvarnosti”. Slično tome, tokom ceremonije potpisivanja ugovora između AICL Group, Edinburgh Crowland Management i xCassia, CEO Crowland Management, Emanuel Umo, izjavio je: “Građevina koja će nositi naziv Zanzibar Domino Commercial Tower će biti jedno od glavnih internacionalnih obeležja, koje će pospešiti turizam, kulturu i poslovne prilike ovog dela sveta”.

Trenutno, najviša građevina ovog kontinenta je Leonardo toranj u Johanesburgu, sa 55 spratova.

Luxury Experience