Tzinacan House – mešavina misterije pećine slepih miševa sa modernim dizajnom

Zamislite kuću inspirisanu skrivenim svetom pećina slepih miševa.

To je ideja koja stoji iza Tzinacan House, predivnog doma koji spaja intrigu prirode sa uglađenošću modernog dizajna.

Moramo priznati da postoji nešto fascinantno u tajnom, mračnom životu slepih miševa. Možda je to njihovo tiho, nevidljivo prisustvo ili njihov legendarni status u mnogim kulturama. Koristeći ovo kao inspiraciju, Tzinacan House je zamišljena sa smelom, tamnom spoljašnjošću - crne i tamnosive boje od materijala poput crnog čelika i zatamnjenog stakla koji oblikuju njen izgled. Dizajn je namerno ugaoni, oponašajući neujednačene, stenovite teksture pećine.

Međutim, kuća nije tvrđava samoće. Veliki prozori presecaju mrak, puštajući tokove svetlosti da se razliju u predivnu unutrašnjost, stvarajući upečatljivu ravnotežu između privatnosti i otvorenosti. Zaista je spektakularna igra svetlosti i senke kako bi se stvorila različita raspoloženja tokom dana.

Ulazak u Tzinacan House bio bi kao da uđete u miran, zaštićen svet. U ensterijeru se nalaze tamni podovi i tkanine bogatih boja koje čine da prostrane sobe izgledaju prijatno. Upotreba prirodnih materijala kao što su drvo i kamen u enterijeru čine da se sve bude povezano sa eksterijerom.

Osvetljenje u domu je meko i strateško, kao da sunčeva svetlost pronalazi put do prave pećine - dovoljno da osvetli važna mesta bez nadjačavanja nežne tame koja čini prostor tako opuštajućim.

Zamislite da se budite svakog dana u domu koji izgleda kao „pećina“ iz drevnih predanja, gde svaki ugao nudi miran kutak za razmišljanje ili kreativnost. Da li bi život na ovakvom mestu promenio kako se osećate o svom svakodnevnom životu? Možda bi vas to nateralo da malo više cenite mirnije trenutke.

Iako Tzinacan House za sada nije prava zgrada, razmišljanje o njoj omogućava nam da sanjamo o mogućnostima dizajna i o tome kako može da odražava našu fascinaciju i poštovanje prema prirodi. Radi se o tome da dozvolimo našoj mašti da stapa staro sa novim, stvarajući prostore koji nisu samo mesta za život, već i priče u koje se može zakoračiti.

Koje priče biste voleli da priča vaš dom?

Luxury Experience