Tri izvanredno oblikovane rezidencije prikazuju majstorstvo studija u harmonizaciji forme, prostora i prirode

Više slika

Više slika

Arhitektonski studio Swatt Miers Architects (SMA) iz zalivske oblasti visoko je cenjen zbog stvaranja vremenskih dizajna koji slave prirodno okruženje.

Konkretno, studio jedinstveno spaja ikonične arhitektonske forme sredine 20. veka iz Los Anđelesa i Palm Springsa sa tradicijom zalivske oblasti, koja je najpoznatija po Sea Ranchu, planiranoj zajednici smeštenoj duž pacifičke obale u Severnoj Kaliforniji. Do danas, portfolio studija obuhvata više od 200 novih luksuznih rezidencija i stambenih objekata specijalne namene širom Kalifornije, Havaja, Kanade, Indije i Španije.

Robert Svat, FAIA, koji je osnovao firmu zajedno sa Džordžom Majersom, AIA, opisuje estetiku studija kao "topao modernizam". Odrastao u Los Anđelesu i obrazovan na Univerzitetu Kalifornije Berkliju, Svat u svoje značajne uticaje ubraja rane majstore kalifornijskog modernizma, uključujući uticajnog arhitektu i edukatora Reja Kapea (1927-2019), suosnivača Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc).

Kako bi definisao etos firme, Svat je uveo osnovne principe savremene arhitekture koji osiguravaju da su projekti "povezani sa zemljom", dizajnirani iznutra prema spolja i stvaraju horizontalnu i vertikalnu povezanost između oblika, kako vizuelno, tako i fizički, između unutrašnjosti i spoljašnjosti.

"Prilazimo projektima sa radoznalim umom i donosimo promišljenost i doslednost u naše dizajne", objašnjava on. "Potrebno je mnogo truda da se stvori struktura koja je sugestivna svojom jednostavnošću i koja se oseća ispravno."

"Naša filozofija je slična džez muzici", dodaje Džordž Majers, rođen u Teksasu, a odrastao u San Francisku, koji je studirao pod priznatim postmodernistima kao što su Čarls Mur i Rikardo Legereta, i klasicistom Dolfom Šneblom.

Očigledno u ovim prilagođenim rezidencijama umeće SMA je evidentno u oblikovanju prostranih arhitektonskih volumena za ljudski okvir sa transcendentalnom osetljivošću.

Residencija Happy Valley - Nalazi se na parceli od 2,3 hektara koja je omeđena tokom cele godine rekom. Ovu strukturu od 1080 kvadratnih metara smeštena je na mestu prethodne; ova ključna dizajnerska strategija čuva zrelu pejzažnu arhitekturu.

Kuća Owyang - Svetlo, priroda i voda postavljaju scenu za ovu minimalno skulpturalnu novu strukturu, koja uključuje dva sprata i pun podrum sa 600 kvadratnih metara.

Residencija Drury Court - Na ovom jedinstvenom brdovitom mestu sa veličanstvenim drvećem sekvoja, susednim regionalnim parkom i impresivnim pogledima na zaliv, nova struktura od tri prozirna oblika graciozno prati strm teren.

Realizujući ove jedinstvene moderne kuće, SMA se establirao kao traženi kreator arhitekture koja se može sakupljati. Održavajući skulpturalnu tradiciju, studio koristi ono što Svat opisuje kao "starinski" alat za dizajn za skoro sve svoje projekte - fizičke modele za dizajniranje. Kroz proces izrade modela, SMA uči mnogo više o arhitekturi nego putem 3D kompjuterskog modeliranja, koje takođe koristi.

Luxury Experience