Svečano otvoren Dukley Gardens

U Budvi je svečano otvoreno luksuzno naselje Dukley Gardens. Ukupna vrednost ove investicije je preko 150 miliona evra. Proslavi završetka ovog do sada najvećeg projekta Stratex grupe u Crnoj Gori prisustvovali su brojni gosti iz političkog i kulturnog života.

Stratex je 2010. godine bio samo kupac jedne od tridesetak vila u ovom kompleksu. Tada su se suočili sa finansijskim krahom i napuštanjem prezaduženog projekta od strane prvobitnog investitora. Da bi sačuvao svoju ali i investicije svih ostalih kupaca, Stratex je preuzeo i završio ovaj projekat.

Ranije prevareni kupci danas su zahvaljujući sopstvenoj inicijativi i ogromnoj investiciji ponosni vlasnici najelitnijeg kompleksa na jadranskoj obali.

“Ja verujem u Crnu Goru, živim ovde u Budvi, trudim se da naučim crnogorski jezik i da učestvujem u razvoju ove mlade zemlje. Ponosan sam ako smo završetkom izgradnje Dukley Gardens danas makar malo pomogli napore Vlade i naroda Crne Gore na razvoju potencijala ove predivne zemlje.  Posebno smo zahvalni na podršci i poverenju građanima Budve i predsedniku Vlade gospodinu Đukanoviću.

Nadam se da ćemo sa istim uspehom realizovati i naše druge projekte u Crnoj Gori - od Dukley hotela, Dukley Marine Budva, preko Hotelske Grupe Budvanska Rivijera i drugih projekata u turizmu u Budvi, Kotoru i Kolašinu.”- izjavio je na svečanosti Neil Emilfarb, predsednik Stratex Grupe.

Projekti Stratex Grupe danas predstavljaju najveće pojedinačno ulaganje u Crnoj Gori koje dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Izvanredno dizajnersko rešenje kompleksa Dukley Gardens vizija je nagrađivanog  nemačkog  arhitektonskog studija NPS Tchoban Voss. Enterijer i eksterijer životnog prostora osmišljeni su tako da svi apartmani pružaju impresivan panoramski pogled na more, Stari grad Budvu i ostrvo Sveti Nikola. Naziv Dukley Gardens podseća na drevni rimski grad Doclea po kojem su u srednjem veku Sloveni nazvali prvu crnogorsku državu Duklja.

Dukley Gardens ima  202  elegantna,  savremeno  uređena  stana,  površine  od  80 do 212 kvadratnih metara i penthaus apartmane površine do 535 kvadratnih metara. Vile su okružene bogatim tropskim zelenilom zbog kojeg kompleks liči na veliku baštu.

Dukley Gardens obuhvata tri plaže, restoran sa 5 zvezdica, kafe, galeriju savremene umetnosti i brojne druge servise za vlasnike apartmana i goste. Najmlađi stanovnici Dukley-a druže se u Dukley Gardens vrtiću a ljubitelji umetnosti mogu posetiti neku od brojnih aktivnosti DEAC (Dukley European Art Community) u Budvi i Kotoru. Večernji provod, takođe je uzbudljiv jer se nadomak Dukley Marine Budva nalazi glamurozni Dukley Beach Club u kojem će ovog leta night clubbing domaćin biti poznati klub Lasta iz Beograda.

Dukley Gardens štiti privatnost svojih stanara, tako da je pristup kompleksu strogo ograničen i kontrolisan.

Za sledeću godinu investitori su najavili završetak projekta Dukley hotela sa 5 zvezdica čiji će sadržaji biti na raspolaganju vlasnicima apartmana u Dukley Gardens-u.