Staklena kuća vredna 24 miliona dolara na litici stenovitih planina

Ako ste strastveni ljubitelj skijanja, kako dani postaju hladniji i bliži se zima, možda već razmišljate o novom skrovištu pored padina.

Telurajd, grad u jugozapadnom delu Kolorada, postao je magnet za ljubitelje skijanja, a prodaja kuća u ovoj oblasti porasla je za 54 odsto. Sada se na tržištu pojavila vila koja je ostvarenje sna za sve ljubitelje prirode i sportova na snegu.

Sa cenom od 24 miliona dolara, ovo je jedan od skupljih domova u ovoj oblasti. Za razliku od mnogih drugih ski ispostava, nema estetiku brvnare - umesto toga, ima vrlo savremeni izgled.

Poss Architecture, koji je izgradio ovo mesto 2014. godine, modelirao je fasadu koja oponaša vrhove okolnih planina koje ćete moći da vidite prilično dobro iz velike sobe, koja takođe gleda na jezerce puno pastrmke i San Huan. U stvari, teško je pronaći sobu u kući iz koje se ne pruža predivan pogled na planinske vrhove. U ovoj vili, priroda će biti vaš jedini komšija jer se dom nalazi na parceli od 35 ari koja je neverovatno privatna.

Sama vila se prostire na 1200 kvadratnih metara, ima osam spavaćih soba i osam kupatila. Arhitektonski ima više čuda pored fasade koja je inspirisana planinama: takođe je u obliku polumeseca, a stakleni most povezuje primarni apartman sa glavnim domom. U donjem delu se nalazi prostor za bar i igraonica, na spratu je kućna kancelarija, a na glavnom nivou je veliki prolaz koji vodi do ribnjaka sa pastrmkom, koji ima svoj prostor za zabavu na otvorenom.  

Smeštena na vrhu planine pored Nacionalne šume, ova ultra-privatna vila nudi ekskluzivan pristup istorijskoj kolibi, ribnjaku za pastrmke, teniskom i košarkaškom terenu, pa čak i privatnom klizalištu zimi.

Luxury Experience