Srcolika vila protkana unikatnim luksuzom

U svetu arhitekture, brojni ljudi se trude da sve rade u skladu sa normama, nudeći nam već ustaljena merila luksuza, protkana elegancijom i određenim stilom…

Ipak, ponekad se desi da naletimo na delo nekog kreativnog uma, koje nas automatski osvoji na prvi pogled, predstavljajući nešto sasvim novo, drugačije i intrigantno. U tim slučajevima, luksuz nije toliko opipljiv kao u onim tradicionalnim vilama, ali on postoji i dalje, protkan kroz svaki detalj sa kojim nam se oko susretne, a takvih detalja je sve više što duže posmatramo jedan takav projekat.

Veliz Arquitecto, studio koji stoji iza brojnih genijalnih ideja koje jednostavno moraju biti pretočene u stvarni svet, predstavlja nam srcoliku kuću, koja je inspirisana organskom konfiguracijom srca, koristeći svoju formu kako bi funkcionisala kao živi entitet koji pruža prirodnu ventilaciju i utilamativnu količinu prirodne svetlosti.

Kako kažu iz ovog studija, njihovo najnovije delo posvećeno je pre svega lekarima i svim zdravstvenim radnicima iz čitavog sveta, odnosno njihovom radu koji je ponajviše dobio na značaju tokom prethodnih nekoliko godina, u vreme pandemije koronavirusa.

Desna fasada srcolike kuće usmerava ventilaciju prema desnoj plućnoj arteriji i plućima uz pomoć plućnog zaliska. Vila je ispunjena kiseonikom koji prolazi kroz njen enterijer i vraća se kroz plućne vene koje postoje na krovu, ulazeći u levu komoru, kompletirajući čitav ovaj dizajn.

Luxury Experience