Spektakularna vila sa jezivom istorijom traži novog vlasnika

Može li spektakularna mega-vila na Beverli Hilsu od 85 miliona dolara u vlasništvu Džefa Frenklina da prevaziđe jezivu prošlost svoje lokacije i nađe kupca?

Frenklinovo raskošno imanje od 2100 kvadratnih metara na Beverli Hilsu 90210, nalazi se na mestu gde su sledbenici Čarlsa Mensona 1969. ubili glumicu Šeron Tejt i njena četiri prijatelja. Posle jezivog događaja, poslednji put viđena u filmu Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivudu“, toksična kuća je više puta kupovana, prodata i iznajmljivana.

Godine 1991., prodata je investitoru za nekretnine Alvinu Vajntrubu za prijavljenih 2,25 miliona dolara i konačno srušena. U intervjuu 1998. godine, Vajntrub je rekao: „Uložili smo velike muke da se rešimo svega. Nema kuće, nema tragova i nijedne vlati trave koja je povezana sa ubistvom Šeron Tejt."

Godine 2000. holivudski pisac i producent Džef Frenklin je platio 6,37 miliona dolara za plac od 3,6 hektara, a u prodaju je uključena i delimično završena vila na ovoj lokaciji. Nakon kupovine Frenklin je doveo kanadsko-američkog arhitektu Ričarda Landrija da stvori zapanjujuće imanje u španskom andaluzijskom stilu sa devet spavaćih soba, 18 kupatila, zasebnom kućom za goste i 16 podzemnih garaža za automobile.

Verovatno vrhunac kompleksa su masivni, travnati otvoreni prostor sa bazenom i tri vodopada, toboganom, dve đakuzi kade, barom, privatnom pećinom, ribnjakom koi i ložištem. Na licu mesta postoji i pet akvarijuma.

Ulaz u glavnu kuću nije ništa manje nego spektakularan, sa drvenim ulaznim vratima u mavarskom stilu na čijem je vrhu tirkizno-zlatna kupola. Unutra, posetioce dočekuje veliki dvospratni foaje sa širokim kamenim stepeništem. Neverovatne enterijere kreirao je sicilijanski dizajner enterijera Franko Vekio. Izvanredan prostor je glavna dnevna soba sa svojim zasvođenim plafonima i zidom od stakla koji se uvlači i koji nudi pogled na centar Los Anđelesa. Zaista dekadentno glavno kupatilo ima ogromnu kadu iz koje se pruža predivan pogled na obližnji kanjon Benedikt.

Među mnoštvom luksuznih sadržaja trospratne kuće je bioskop, spa centar, teretana, frizerski salon, sobe za igre i muziku i više barova. Kuhinja profesionalne klase ima vrhunske uređaje i dugo mermerno centralno ostrvo, a tu je i pećnica za picu od cigle.

Naravno, tražena cena od 85 miliona dolara je ogroman korak u odnosu na 6,3 miliona dolara koje je gospodin Frenklin platio za imovinu, računajući i milione potrošene na stvaranje ove spektakularne oaze. Ako se kuća proda po ovoj ceni, biće među najskupljim u ovoj oblasti.  

Pogledajte još slika vile u galeriji fotografija.