Spektakularna vikendica od 52 miliona dolara

I dok se naše leto završilo prošle nedelje, brojni ljudi širom sveta, oni najimućniji među nama, odlaze u svoje vikendice kad god da požele…

Samim tim, njihove vikendice se nalaze u najboljim delovima sveta, kao što je Hemptons. Jedna od njih, dekorisana staklom i sa pogledom na okean, savršen je razlog da još jednom razmislimo o godišnjem odmoru, iako je radna sezona tek počela. Sve što nam je potrebno za to su 52 miliona dolara. Smeštena na posedu od 2.55 hektara u uspavanom Vejnskotu, gde će vam prve komšije biti Bijonse i Džej Zi, porodice Spilberg i Boldvin, ovaj dragulj arhitekture ima svoju privatnu plažu. Ona je nastala kao delo lokalnih arhitekti, a posebno se izdvaja zbog svog krova u formi obrnute piramide, velike količine stakla i odvojenih paviljona za život.

Prema navodima, trenutni vlasnici ove vile su platili 16.5 miliona dolara za parcelu na kojoj se ona nalazi 2015.godine, da bi naredne tri proveli u konstruisanju svog doma iz snova. Do vile vas vodi vijugava staza sa sigurnosnim kapijama, a prvo što ćete ugledati je impozantni stakleni ulaz.

Ukoliko uskočite u lift ili se popnete stepeništem, naići ćete na porodičnu sobu koja ima neverovatno visoke plafone i stakleni zid sa pogledom na okean. Glavni dekorativni element prostora je granitni kamin, koji zauzima više od polovine njegove širine. Ukoliko vam plafon u obliku obrnute piramide nije dovoljno dramatičan, obloge od tikovine dodatno akcentuju njegovu lepotu.

Na drugom kraju ovog prostora nalazi se uglađena Bulthaup dizajnirana kuhinja, opremljena Gaggenau, Sub-Zero i Miele aparatima, dok je krase mermerne poleđine, nalik na prava umetnička dela.

Sa svoja tri paviljona, ova vila ima ambijent raskošnog odmarališta, dok se u njenom istočnom krilu nalazi veličanstveni master apartman sa dualnim kupatilima, prostranim ugradnim garderoberima i spavaćom sobom sa prozorima duple visine.

U trećem paviljonu se nalazi dodatnih pet spavaćih soba, sa stepenštem koje vas vodi prema prostranoj teretani, sauni i sobi za uživanje sa TV zidom, barom i bilijarskim stolom. Ljubitelji golfa koji žele da se zagreju pre runde na obližnjem terenu to mogu učiniti u specijalnoj sobi sa golf simulatorom koji dolazi sa velikim ekranom.

Pored toga, ova vila je kreirana oko glomazne, uzdignute terase na kojoj se nalazi infiniti bazen sa pogledom na okean, uz veliki broj ležaljki i odeljaka za sedenje. Čitava terasa je napravljena od predivnog drveta.

Uprkos ambicioznoj ceni od 52 miliona dolara, verujemo da će ovo imanje veoma brzo pronaći svoje nove vlasnike. Prelistajte našu galeriju, kako biste se i sami uverili u to.