Sole Mia – veštačka kristalna laguna vredna 4 milijarde dolara

Njujorška renomirana porodica, LeFrak, jedno od najvećih imena u biznisu nekretnina u ovom gradu, skoro se udružila sa dinastijom Sofersa iz Majamija, kako bi lansirali neverovatni rezidencijalni projekat na Floridi, nazvan Sole Mia.

Ovaj neverovatni projekat je planiran kao enklava, koja će se prostirati na 184 hektara, a prema procenama, njegova izgradnja će koštati 4 milijarde dolara. Deo projekta, dva rezidencijalna nebodera nazvana The Shoreline, već sada prodaju svoje stanove u koje se novi stanari polako useljavaju. Pored tornjeva, nalazi se Laguna Sole, veštačka kristalna laguna koja zauzima sedam hektara i predstavlja najimpresivniji deo priče, prvi svoje vrste u južnom delu Floride.

Ono što je zaista impresivno jesu dimenzije ove masivne kristalne lagune, koja ima površinu istovetnu površini dvadeset jednog olimpijskog bazena, sa peščanim plažama i predivnim lokacijama na obali. Među opcijama zabave, ovde možete probati plivanje, kajak ili uživanje na luksuznim vodenim ležaljkama. Laguna je prilagođena deci takođe, sa izobiljem prostora za igru namenjenih upravo njima.

Sole Mia se nalazi u severnom delu Majamije, između najvećeg urbanog parka Floride i slavnog Biskejn bulevara. Takođe, svojim stanarima, Sole Mia nudi 25 kilometara off-road biciklistikih staza i izobilje opcija za kajak na Oleta reci.

Pored spektakularne rezidencijalne zajednice, nalazi se Biskejn Bej kampus univerziteta, koji bi mogao da obezbedi dosta prilika za rast i razvoj ovog grada i neverovatnog projekta.