Simfonija arhitekture i prirode - jedinstvena vila za par dizajnera

Više slika

Više slika

Luc Plante architecture + design s ponosom predstavlja The Footbridge, novi dom za dvoje strastvenih dizajnera i ljubitelja aktivnosti na otvorenom, izgrađen kao spoj arhitekture i prirode…

Nakon temeljite studije topografije, arhitekte su brzo bile ubeđene da dozvole strmim krivinama da budu njihove muze. Rezultat je struktura prepuna smelih linija i drskih volumena. Smeštena u planinskom pejzažu regije Estrie u Kvebeku, ova vila čvrsto stoji na malom platou između valovitih brda, pažljivo pozicionirana između dva stenovita masiva. Mesto je namerno ostavljeno u svom prirodnom stanju, a građevina zauzima minimalni otisak u šumi i nudi veličanstvene poglede na okolno seosko područje.

Tiho utočište okupano prirodnom svetlošću, porodični dom nudi harmoničan enterijer obavijen neutralnim tonovima. Vlasnici-dizajneri su planirali svaki prostor tako da svaka soba maksimalno iskorišćava svoje prirodno okruženje.

Povezana sa dva brda koja oblikuju pejzaž, rezidencija od tri sprata pruža se do bujne šume. Ugrađeni paviljon neutrališe impozantnu visinu kuće, a mostić između sprata i zemlje pojačava efekat. Visina zgrade je takođe razbijena promenama materijala od jednog nivoa do drugog.

Treći sprat je mesto gde se dešava magija - gde se linija između unutrašnjosti i spoljašnjosti zamagljuje. Podignuti iznad stenske podloge, stambeni prostori kao da se protežu u zagrljaj planine. Iz unutrašnjosti, svaka strana kuće nudi drugačiju perspektivu. Gledano sa istoka, kuća izgleda kao da je izgrađena visoko u drveću, dok pogled sa zapada daje osećaj da ste na nivou zemlje.

Unutrašnji raspored je jednostavan i nenametljiv, u skladu sa okolnim okruženjem. Prirodno drvo i limeni paneli kombinuju se da stvore svetlu, prozračnu unutrašnjost sa izrazito savremenim izgledom. Svaki prozor je strateški postavljen kako bi se osiguralo da priroda ostane u fokusu.

Treći sprat čini galerija, podržana gredama koje drže pod od izloženog drva. Ovaj nivo se proteže preko sredine sprata u jakom horizontalnom pokretu koji definiše kuhinjski prostor. Izvan prozora, skijaške staze se oštro izdvajaju na horizontu, pružajući konstantnu pozadinu radnom prostoru. Za posetioce, deo galerije se može lako pretvoriti u malu sobu za goste, a voljeni svih uzrasta mogu spavati mirno pod svodom.

Dizajniran s fleksibilnošću na umu, objekat može podržati proširenje galerije kako bi se stvorile dve dodatne spavaće sobe i porodična soba ako se pojavi potreba.

Luxury Experience