Savršeno moderna vila u Kini

Liang Arhitektonski Studio transformisao je enterijer ove vile u Kini i kreirao veličanstveni prostor koji akcentuje sopstvenu arhitekturu...

Direktor dizajna, Ksu Liang i njegov tim, fokusirali su se na kreiranje protoka koji akcentuje način na koji bi se ljudi inače kretali kroz prostor. Olakšanje kretanja nastalo je kao rezultat pažljivog planiranja, koji stanarima dozvoljava da se više fokusiraju na svoje okruženje dok se kreću.

Glavni cilj prilikom dizajniranja ovog doma bio je propuštanje maksimalne količine prirodne svetlosti, što je postignuto kreiranjem razigranih svetlarnika i strateškim pozicioniranjem prostora koji imitiraju visinu i oblik strukturne građevine. Svetlarnici projektuju malene svetlosne oblike na zidovima i igraju ulogu prirodne umetničke instalacije.

Prethodno, vila je posedovala samo dva prostora u koja prirodna svetlost može ući, pa je stoga dodat centralni atrijum kao pravi strateški potez. Suptilni detalji, poput nosećih greda iznad foajea deo su prethodnog dizajna i ostavljeni su kao omaž prethodnim uspomenama.

Celokupni raspored i fluidni protok ohrabruju interakciju među članovima porodice, istovremeno ih povezujući sa veličanstvenim eksterijerom.

Foto: Wang Ting & Ye Song.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living