Savršeno moderna i klasična vila u Sankt Peterburgu

Ova skrivena vila prva je u seriji luksuznih rezidencija sa COVET House potpisom, kako bi inspirisali profesionalce i ljubitelje dizajna, da dosegnu nove visine u novoj eri...

Sa cenom od 8.5 miliona dolara, ova vila od 500 kvadrata smeštena u Rusiji, sadrži elegantni bespoke enterijer sa modernim, klasičnim dodirom i savršeni balans između statement ručno izrađenih komada i prirodnijih, funkcionalnih elemenata. Rezultat te fuzije je komforni dom, koji je idealan za moderni, luksuzni način života. „Ovaj projekat je obeležje luksuznog dizajna. Kombinovali smo vrhunske komade sa modernom estetikom i pretvorili ih u realnost“, izjavili su iz COVET House brenda.

Sa devet odeljaka, ovaj veličanstveni projekat ima svoj sopstveni potpis i jezik, kojim saopštava kristalno jasnu poruku koja nije previše glasna ili nadmoćna. Svaki detalj koji se ovde nalazi, pažljivo je spojen sa ostalima, kako bi stvorio ultimativni luksuzni dom.

Kada zakoračite u ovaj dom, bićete svedoci igre mermera, visokih plafona i reflektivnih površina. Izuzetni, prefinjeni i suptilni, detalji koji krase foaje su takođe markantni i upečatljivi. Sa pogledom na drugi sprat, L’Chandelier Boca do Lobo brenda spušta se sa plafona, stvarajući stilsku izjavu u kombinaciji sa maštovitim, elegantnim i luksuznim okruženjem. Kao kontrast crnom mermeru na podu, beli mermer Empire Round stola radosno pozdravlja svakog gosta.

Dnevni boravak, kako samo srce doma, dizajniran je sa pažljivo promišljenim detaljima kako bi ispunio svoje estetske dužnosti, istovremeno stvarajući udobno, savremeno i luksuzno okruženje. Soba dekorisana mešanjem različitih tekstura i materijala, pruža savršen dodir raskoši ovom modernom i klasičnom ambijentu. Sa pogledom na perfektno snežno polje Sankt Peterburga, prozori koji se pružaju do visine plafona predstavljaju izvor prirodne svetlosti koja ispunjava prostor čineći ga vizuleno širim, komplementirajući takođe komadima rasvete, poput Newton Suspension Lamp sa potpisom Boca do Lobo. Drveni paneli na zidovima kreiraju kontrast savršeno pravim linijama centralnog stola Thomson sofe koju potpisuje brend Luxxu, predstavljajući idealnu antitezu klasičnog i savremenog pristupa dizajnu. Neutralna boja obezbeđuje osećaj luksuza opipljiv u svakom detalju, od upotrebe mermera, pa sve do aksesoara.

Trpezarija predstavlja prefinjeni prostor, povezan sa otvorenom kuhinjom, koji se sastoji od unikatnog trpezarijskog stola koji je otelotvorenje tehnika ručnog rada, kao što su rezbarenje, sečenje metala, čekićanje i poliranje. Ovaj otvreni prostor sa kontrastom između nežnosti somotnih tapacirunga i gruboće mermera i drveta, stvara fenomenalnu arhitekturu ambijenta. Zidovi su detaljno dekorisani i akcentovani uz pomoć seta Supernova lustera, dok je sav nameštaj dizajniran geometrijski i strateški razmešten.

Kuhinja je pogodna i ergonomski urađena, a opremljena je najnovijom tehnologijom i radnom površinom koja je stilska, baš zbog svoje neutralne boje. Ona se namerno ne izdvaja u svom ambijentu, budući se da se nadomak nje nalazi prethodno pomenuta trpezarija. Jarki akcenti u kuhinji okarakterisani su zlatnim, mesinganim detaljima na komadima rasvete, stolicama i ormarićima.

Glavna spavaća soba dizajnirana je koncizno, kako se ništa ne bi suprotstavilo pravom odmoru. Nežni drveni paneli daju enterijeru dodir lakoće i uglađenosti, zahvaljujući kombinaciji sa crnim zidovima, koji su u kontrastu sa svetlim plafonom i podovima. Dizajnerski komadi brendova Luxxu i Rug’Society takođe su pronašli svoje mesto u ovom ambijentu.

Garderober je prostran i stilski, kreiran od premijum drveta sa staklenim vratima i sopstvenim osvetljenjem, koje je funkcionalno i zaista privlačno. Sa policama koje su prozivedene od pravog drveta kestena, i lusterom koji podseća na zrak zlata, nežna Hera fotelja brenda Brabbu povezuje sve elemente.

Glavno kupatilo dizajnirano je kao prava oaza luksuza, sa ikoničnom Diamond kadom brenda Maison Valentina, kao i kontrastnim crno-belim mermernim podom. Unikatni dezen mermera u kupatilu podseća nas na tok reke, dok mesingani i zlatni detalji kompletiraju čitavu sliku.

Kako bi kreirali dečiju sobu, dizajnerski tim je priču započeo snovima jednog dečaka, zbog čega su pokušali da kreiraju prostor u kom ti snovi nikada ne prestaju da postoje. Sa pažnjom usmerenom prema A grafičkoj lampi brenda Delightfull, Bun Van Bed brenda Circu dobija svoje mesto pod reflektorima. Skoro svaki proizvod iskorišćen u ovom ambijentu rezultat je eklektizma brojnih detalja i osećaja ukusa. Enterijer dečije sobe je klasičan, ali savremen.

Kancelarija je dobila prefinjeniji i ležerniji izgled, uz upotrebu neutralnih boja i strožih linija u dekoraciji, sa različitim materijalima i finišima. Ona odiše luksuzom, profesionalizmom, i što je najvažnije od svega, veličanstvenim, modernim dekorom.

Foto: COVET House