Savršena vila sa tropskim ambijentom

Dizajnirana 1963.godine, od strane Džordža Rivsa, ova klasična modernistička kuća počela je da pokazuje svoje prave godine, pre nego što je renovirana od strane Luigi Rosselli Architects…

Klijentima se dopao celokupni raspored ovog doma, ali su želeli poboljšane konekcije enterijera i eksterijera, kako bi osvežili i pojačali originalnu lepotu dizajna. Omaži ikonskom brazilskom arhitekti, Oskaru Niemejeru prisutni su u čitavoj rezidenciji, detaljima kao što je skulpturalni beton koji pozdravlja posetioce koji ulaze unutar ovog doma.

Bujno zelenilo okružuje sasvim belu strukturu, ublažavajući linije njenog ugaonog dizajna. Enterijer je povezan sa eksterijerom uz pomoć više staklenih kliznih vrata koja idu od poda do plafona. Tropski pejzaž, koji je dizajnirao Dangar Barin Smit, daje eksterijeru veoma interesantan ambijent.

Uglovi trpezarije vizuelno nestaju, što vlasnicima pruža osećaj obedovanja na otvorenom. Osim toga, originalno stepenište je pažljivo restaurirano, baš poput zaobljenih plafona u dnevnom boravku.

Foto: Prue Ruscoe.