Savršena vikendica sa pogledom na Dolomite

U jednom od najekskluzivnijih i najglamuroznijih skijaških odmarališta, Nikola Zema nadgledao je renoviranje vikendice…

Ova vila nudi vam priliku da savršeno osetite raspoloženje lokacije na kojoj se nalazi, odnosno snagu Dolomita i panoramskog pogleda koji se odavde pruža. Prostor je na svojevrstan način okarakterisan pejzažom koji ga okružuje, jer on sa lakoćom ulazi u enterijer uz pomoć velikih prozora sa tri strane, koji propuštaju optimalnu količinu prirodne svetlosti.

Cilj je postignut zahvaljujući nameštaju po meri, koji može stvoriti formalnu jasnoću i poboljšati percepciju okoline: pregradni zidovi postoje samo ako je potrebno (strukturni ili za liftove). Kuća je osmišljena kao otvoreni prostor, podeljena sa samo jednim ormarom, koji služi i dnevnoj sobi i spavaćim sobama, favorizujući orijentaciju sever-jug, čineći je tečnijom i prozračnijom, zahvaljujući balkonu, dnevnom boravku, smeštenom na istoku.

Nameštaj koji je nastao kao delo Arredamenti Brusatori, daje ovom prostoru jedinstveni osećaj kontinuiteta i pripadnosti. Koncept je fokusiran na skrivanje svih vrata unutar zidnih panela u koje su integrisani. U dnevnom boravku postoje prostori koji nisu fizički podeljeni, ali se poprilično razlikuju jedni od drugih – granica kuhinje obeležena je širokim poluostrvom koje gleda prema trpezariji identifikovanoj centralnim stolom, koji može biti proširen u slučaju gostiju. Ovaj deo odvojen je konceptualnom linijom koja kreće od dimnjaka i odeljka sa sofom. Minimalizam i jasnoća prostora ugrejani su kaminima Edilkamin pravljenim po meri, koji su integrisani sa HI-FI/TV nameštajem koji potpisuje Nikola Zema, sa ciljem spajanja šarma vanvremenske tradicije i najmodernije tehnologije.

Sobe se nalaze u zapadnom delu vile, okrenute prema spokoju šume, dok je panoramski pogled otvoren u glavnoj spavaćoj sobi. U drugoj spavaćoj sobi se nalaze četiri kreveta, koji su skriveni ili kreirani kao opcije na sprat. Posebna pažnja posvećena je odabiru materijala za podove i finiše, kako bi se modernizovalo okruženje ujedinjujući komfor i estetiku – možemo primetiti samo pet materijala – beli i tamni hrast, tortora lakirano drvo, kožu i kamen. Prirodno drvo daje ovom prostoru interesantni ambijent, koji nas asocira na ručno obradu ovog plemenitog materijala. Tamna hrastovina i tortora lakirano drvo akcentuju određene elemente i linije projekta, stvarajući nove definicije prostora i njihove upotrebe. Koža koja je korišćena za tapaciranje sofe je luksuzna i izuzetno prijatna na dodir, dok su prostori kuhinje i kupatila akcentovani kamenom.

Krajnji rezultat dizajna ove vile nastao je kao savršena saradnja dizajnera sa klijentom. Svaki detalj koji se ovde nalazi pronašao je svoje savršeno mesto i savršene boje. Možemo slobodno reći da ovaj projekat predstavlja besprekornu uniju estetike, komfora, funkcionalnosti, pejzaža i relaksacije u jednom, dajući vam tako priliku da na savršeni način iskusite pravu lepotu odmora.