Savremena šik četvorospratnica u San Francisku

Nedaleko od centralne gradske zone San Franciska, u modernom kvartu i u blizini nekih od najboljih restorana, savremena četvorospratna vila čeka nove vlasnike.

Do ulice Oakwood i Dolores parka se veoma lako stiže iz svih delova San Franciska, što je samo još jedna od prednosti zdanja koje je od skoro ponuđeno na tržištu. Sa cenom od 7,9 miliona dolara sigurno je da će privući veliku pažnju svih zaljubljenika u grad na severu američke obale Pacifika.

Četiri sprata ove elegantne vile se međusobno uklapaju na jedan veoma neprimetan način, gde im u velikoj meri pomoć dolazi od širokih staklenih površina koje se pružaju od poda do samih ivica plafona, dok kao jedinstven dodatak celokupnoj fasadi dolazi obilno upotrebljen prirodni kamen. Jasno je da se nije imalo puno obzira kada su upotrebljena novčana sredstva u pitanju i kvalitet izrade, o čemu svedoče najfiniji upotrebljeni materijali i strogo insistiranje na savršenstvu svakog detalja.

Prostranu dnevnu sobu krasi kamin dužine od skoro 5 metara izrađen od tamnog travertina, dok paleta sačinjena od toplih boja čini da moderno dizajniran prostor dnevnog boravka postane najprijatnije mesto u kući. Vila ima površinu od 433 kvadratna metra i uključuje pet spavaćih soba i četiri kupatila.

Iznad dnevne sobe, na prvom spratu, nalazi se centralna kuhinja koja dolazi sa po meri izrađenim sivim Boffi elementima sa sakrivenim pregradama i ostavom u zidu. Široka, preko četiri metra duga radna kvarcna površina sa integrisanom sudoperom zauzima središnji deo kuhinje.

Celu površinu trećeg sprata luksuzne vile u ulici Oakwood, zauzima prostrana spavaća soba, pružajući potpunu privatnost i komfor u savremenom stilu. Spavaća soba ima sopstvenu terasu do koje se pristupa jednostavnim pomeranjem bešuminih kliznih staklenih vrata. Atmosferu pravog mirnog skrovišta dopunjuje luksuzno opremljeno kupatilo koje sadrži elemente vredne najboljih spa centara. Dve dodatne spavaće sobe dolaze sa elegantnim ugradnim Porro plakarima i imaju zajednički pristup pažljivo dekorisanom kupatilu.

Poslednji, četvrti sprat okriva svu vrednost koju nose prostrane terase i pogled na zvezdano nebo. Klizna staklena vrata otvaraju put ka prednjoj i zadnjoj terasi sa kojih se pruža jedinstven pogled na centar San Franciska i brda koja okružuju zalivski grad. Udobne garniture za sedenje i još jedno elegantno kupatilo, samo će još više produžiti boravak na izuzetnom najvišem spratu kuće.

Na donjem nivou, naslanjajući se na dvorište u zadnjem delu, nalazi se odvojeni stan, koji dolazi sa svojim kupatilom, kuhinjom, Miele aparatima i tehnikom, predstavljajući idealno mesto za boravak gostiju.

Jedinstveno izrađen kamin u obliku kugle krasi zadnje dvorište vile. Tokom večere i uživanja u atmosferi koju stvara plamen neobičnog kamina, može se savršeno sagledati ceo koncept svakog stepenika, terase, staklenog zida i svetlima ispunjenih prostorija koji zajedno čine ovo izuzetno delo moderne arhitekture.

N.S.