Savremena rezidencija u Forest Hilu: fuzija tradicije i modernog dizajna

Više slika

Više slika

Ova nova savremena rezidencija u tradicionalnom naselju Forest Hil u Torontu predstavlja izvanredan primer kako moderni dizajn može da se uklopi, a opet istakne...

Velike ploče indijanskog krečnjaka i lokalno nabavljeni Algonquin kamen, koji su česti širom naselja, oblažu spoljašnje zidove i bazu kuće, povezujući je s lokalnim izgledom. Pažljivo izrađeni detalji krečnjačkih izbočina oko prozora i obloga stvaraju suptilno olakšanje, proizvodeći senke koje razbijaju ravnu površinu zidova, što je, možemo slobodno reći, lekcija interpretirana na savremen način iz starijih okolnih kuća.

Kuća se uklapa u pejzaž - njena Algonquin kamenita baza ponovo se pojavljuje na zidovima baštenskog pejzaža, a peskareni Algonquin koristi se za popločavanje i široke stepenice koje vode do glavnog ulaza. Na zadnjoj strani, isti Algonquin oblaže zadnji zid bazena kako bi stvorio ujednačeni ambijent.

Prirodna svetlost preplavljuje enterijer: trpezarija je osvetljena linearnim svetlarnikom koji se proteže čitavom dužinom i može se otvoriti prema kuhinji nizom pokretnih vrata kako bi mogla da primi do 30 ljudi. Dnevna soba visine 5 metara s prozorima na tri strane nalazi se na zadnjoj strani kuće, s kontinuiranim zidom od stakla koji gleda na natkrivenu terasu s dubokim previsom za pružanje hladovine.

Arhitekte Tejlor Smit i Ćekoni Simone sarađivali su na dizajnu kuće, dok je sofisticirani unutrašnji dizajn prilagođen od strane Ćekoni Simonea tako da uključuje bronzane paravane za privatnost, kamen, drvene panele i ugrađeni stolarski rad.

Luxury Experience