Saudijski prestolonaslednik najavljuje novi projekat u Neom City

Više slika

Više slika

Dok se priča o smanjenju ambicija, saudijski krunisani princ Mohamed bin Salman je najavio novi razvojni projekat u Neom City...

Jaumur, zajednica za 6.000 ultra-bogatih stanovnika, nudiće marinu za superjahte, luksuzne smeštaje, centar za dubokomorska istraživanja i čak i internat. Zaliv Aqaba u Saudijskoj Arabiji postaje sve gušći s vremenom kako Neom City princa MBS, vredan 1,5 triliona dolara, neprekidno niče sa novim projektima gotovo na mesečnom nivou. Najnoviji dodatak, poput diskretnog privatnog članskog kluba Xaynor, wellness utočišta Elanan i golf odmarališta u stilu Blade Runnera Gidori, jeste Jaumur, najveća kosmopolitska luksuzna zajednica.

Bilo da je reč o pristupu kopnom ili morem, Jaumur donosi najbolje od oba sveta sa ekskluzivnom stambenom zajednicom planiranom oko marine koja će ugostiti više od 6.000 stanovnika. U pitanju je destinacija za vlasnike superjahti i one najbogatije među nama, što čini idealnu topografiju obale zaliva Aqaba odgovarajućom lokacijom.

Jaumur će uključivati 500 stanova u marini, 700 luksuznih vila sa pristupom vodi i privatnim vezom. Projekat će takođe obuhvatati dva luksuzna hotela sa 350 soba i apartmana, omogućavajući život ne samo unutar, već i oko vaše superjahte.

Specifičnost Jaumura je svakako marina opremljena ogromnim aerofoilom dužine 1,5 kilometara, koji pruža zaštitu vlasnicima jahti i služi kao utočište za stanovnike i goste marine. Pored toga što će postati dom nekim od najvećih superjahti na svetu, marina će biti oživljena raznim atrakcijama, zabavnim i kulturnim događajima poput umetničkih performansa i izvedbi, stvarajući vibrantnu atmosferu sa svetski poznatim opcijama za obedovanje.

Jaumur će uključivati najmoderniji centar za dubokomorska istraživanja i školu internat svetskog vrha gde će učenici dobijati vrhunsko obrazovanje od strane raznolikih međunarodnih stručnjaka i inovatora.

Najava Jaumura dolazi kao iznenađenje, posebno kada je Neom obavijen vestima o redukcijama. Čini se da se to odnosi samo na OTT projekat The Line, dok se projekti poput Jaumura ili pomenutih čine kao lakši zadatak.

Luxury Experience