Sasvim bela vila na španskoj obali sunca

Sa privilegovanom lokacijom na strmoj padini, Fran Silvestre Arquitectos studio, dizajnirao je sasvim belo zdanje, koja akcentuje dramatične promene u topografiji…

Nazvan House in Benahavis, posed se nalazi u La Zagaleta delju Marbelje, na južnoj španskoj obali, poznatoj kao Costa del Sol. Kako bi maksimalno iskoristili pogled koji se pruža sa ovog poseda, primarni prostori vile nalaze se na njenom gornjem nivou, koji je kao podršku dobio jedan volumen, postavljen pod pravim uglom u odnosu na nagib. Volumen sadrži tehničke i servisne prostore ovog doma, dok dozvoljava stanarima da se spuste na donji nivo koji sadrži terasu i bazen.

Podrumski prostor ove vile sadrži garažu, veliki skladišni prostor, saunu i svlačionicu, uz spavaću sobu. Na gornjem nivou, nalaze se životni prostori i spavaće sobe, sa prozorima od poda do plafona i natkrivenom terasom. U međuvremenu, sa suprotne strane kuće, nalazi se multifunkcionalna prostorija uz dve kancelarije. Četiri spavaće sobe, uključujući master spavaću sobu, imaju svoja privatna kupatila i svetlarnike kao glavni dekor.