Sada možete kupiti i stvarno živeti u prvoj svetskoj NFT luksuznoj vili u Majamiju

NFT nije budućnost već sadašnjost svega! Od mode do umetničkih dela, a sada i do nekretnina, tokeni kriptovalute osvajaju svaki aspekt ljudskog života. A dokaz za to je prodaja virtuelne luksuzne vile od 1100 kvadratnih metara sa sedam spavaćih soba i devet kupatila koja je trenutno u izgradnji u Majamiju.

NFT dom je predstavljen pod nazivom „Meta Residence One“ i zajednički je poduhvat NFT firme Meta Residence i One Sotheby's International Realty zajedno sa stručnjacima za virtuelnu stvarnost Voxel Architects. Predviđeno je da se proda na aukciji ove godine, a onaj ko ponudi najviše će dobiti vlasništvo nad kućom u Majamiju iz stvarnog života i njenim virtuelnim ekvivalentom. Komentarišući to, osnivač Meta Residence kompanije, Gejb Siera izjavio je da se virtuelno prebivalište nalazi u Peščaniku u Metaverzumu, dok se kuća iz stvarnog života nalazi na imanju veličine preko 1 hektar u „jednom od najtraženijih kvartova Majamija“.

Na sličan način, Voxel Architects je rekao: „Nedavno smo se udružili sa Meta Residence i ONE Sotheby's International Realty kako bismo sproveli jedinstveni arhitektonski projekat koji ujedinjuje Metaverse i fizički svet kako bismo stvorili novo, revolucionarno iskustvo."

Kompanija je dalje dodala: „Ovo je prvi put da neko pokušava da izvede takav projekat i predstavlja ogroman korak ka stvaranju iskustava koja brišu liniju između Metaverzuma i stvarnog sveta. NFT dom će služiti kao produžetak kuće u stvarnom svetu, omogućavajući vlasniku da bude domaćin događaja i sastanaka sa gostima iz celog sveta."

Prodaće ga One Sotheby's putem aukcije, a cela transakcija će biti obavljena korišćenjem Ethereum tehnologije i blockchaina. Dok se očekuje da će vila u stvarnom svetu biti izgrađena do kraja 2022, njen Metaverse pandan će biti naveden za prodaju na One Sotheby's u prvom kvartalu godine.