Rezidencija koju je dizajnirao Maršal Luis može biti vaša za 7,5 miliona dolara

Rezidencija Pacific Palisades prostire se na 500 kvadratnih metara i nudi pet spavaćih soba i pet kupatila.

Kada arhitektura postaje umetnost? U slučaju jedne skulpturalne kuće u Los Anđelesu koja je upravo izašla na tržište, to je kada dom izgleda ovako.

Prebivalište koje je dizajnirao umetnik napravio je po narudžbini pokojni Maršal Luis, koji je bio najpoznatiji kao slikar svetske klase pre nego što je postao poznati arhitekta. Smešteno u otmenoj četvrti Pacific Palisades, imanje se prostire na ogromnih 500 kvadratnih metara i nudi pet spavaćih soba, pet kupatila, studio i garažu za tri automobila.

Prema agentu Aleksandri Fajfer iz Sotheby's aukcijske kuće, prodavci su posedovali parcelu od otprilike 1400 kvadratnih metara od 60-ih godina. Međutim, prvobitna kuća je srušena i zamenjena Luisovim modernističkim remek-delom 1987. Sada, luksuzna vila može biti vaša za 7,49 miliona dolara.

Slično njegovim akvarel radovima, vila je skulpturalna i savremena po svom obliku. Zakrivljena spoljašnjost štiti velike, izložene cementne stubove. Unutra ćete pronaći visoke, ugaone plafone akcentovane oblogom od crvenog drveta, sjajne podove sa pločicama i ogromne staklene zidove koji pružaju pogled na zeleno okruženje. Tereni su naseljeni džinovskim, zrelim platanima. Osim toga, rezidencija se nalazi pored potoka.

Dvospratna dnevna soba sadrži kameni kamin i set francuskih vrata koja se otvaraju ka prostranom dvorištu. U blizini se nalazi muzička soba kružnog oblika, porodična soba sa sopstvenim barom i elegantna profesionalna kuhinja.

Na spratu se nalazi primarni apartman koji ima kamin, dnevnu sobu, duple ormare i privatni balkon gde možete da se opustite među krošnjama drveća. Na ovom nivou se nalazi i dečje krilo, opremljeno sa dva apartmana koji su povezani velikim kupatilom.

Napolju se nalazi prostrani, travnjak sa više mesta za sedenje i odmaranje. Pored toga, svetlucavi bazen i spa obloženi kamenjem izgledaju kao da su organski podignuti iz zemlje - što je bez sumnje namerno.

Luxury Experience