Rezidencija ispunjena svetlom fantastičan je spoj modernog i retro stila

Minimalistički elementi dizajna i prozori od poda do plafona čine da ovo utočište na Long Ajlendu i njegovo okruženje – blistaju!

Majkl Haverlend je jedan od najuticajnijih dizajnera enterijera svoje generacije, a njegov talenat se ogleda u svakom projektu na kom radi, jer na poseban način kreira ambijente koji se savršeno usklađuju sa trendovima sezone. Njegova strast su svetle boje, koje mu pomažu da stvori fanki prostore koji su bezvremeni i ultra funkcionalni u isto vreme.

Čini se da je njegova filozofija dizajna savršeno odgovarala ukusu porodice iz Los Anđelesa, koja je nedavno kupila veličanstvenu kuću u Hamptonu. Vlasnici su želeli da arhitekta dizajnira potpuno moderan i poseban ambijent, kao što to obično čini sa svakom rezidencijom koja nosi njegov potpis.

Sve je počelo sa dizajnom kuće koja će postati "jedno" sa životnim stilom i šarmom Long Ajlenda. Haverland je odlučio da krene poznatim putevima dizajna za njega, što je naravno bilo u saglasnosti sa vlasnicima koji su slepo verovali njegovoj estetici. Baza klasičnih nijansi, igra sa geometrijama, akcenti sa prirodnim i veštačkim izvorima svetlosti, sačinili su koncept dizajna potpuno drugačiji od onoga čemu se inače divimo.

Pogledom na prostore, primećujemo da minimalizam vlada na svaki mogući način, pri čemu svi elementi i reference izgledaju neverovatno šik. Drvene površine se nalaze u mnogim delovima kuće, u raznim tonovima, nameštaju i verzijama, dok se spektakularno slažu sa mermerom i modernim pločicama. Osim zemljanih tonova koji su delovali kao platno, dizajner je povećao interesovanje koristeći šarene detalje.

Možda je poseban karakter ovog arhitektonskog stvaralaštva posledica činjenice da su prošlost, sadašnjost i budućnost uspele da se sretnu u pogledu njegovog neverovatnog dizajna. I zaista, reference vintage estetike su jasne gde god da se pogleda, dok modernizam u isto vreme daje prefinjenu funkcionalnost, dajući nam nagoveštaj kakav će biti dizajn budućnosti.

Na osnovu belih i bež zidova i ogromnih prozora koji propuštaju svetlost, dizajner je odabrao moderan drveni nameštaj, koji je, iako nov, dao vintage šik karakter celoj kući. Isti materijal se može videti i na drugim mestima, na primer u kuhinji, gde je iznenađujuće kombinovan sa mermerom i zlatnim detaljima.

Glam okruženje sa vintage uticajima i klasičnom sofisticiranošću je upravo ono što definiše ovaj dom. Osećaj topline postaje kristalno jasan od ugla do ugla, obezbeđujući željeni rezultat za vlasnike, ali i za arhitektonski tim koji je preduzeo konfiguraciju, pod nadzorom Majkla Haverlenda. Ništa se ne čini nepotrebnim i preteranim dok se suočavamo sa neverovatnim krajnjim rezultatom - savršenim dizajnom koji pruža lekcije o dekoraciji i ni u kom slučaju ne ostaje neprimećen.

Otkrijte više fotografija rezidencije u galeriji!

Luxury Experience