Rezidencija Cristal Pointe je na prodaju za 64,5 miliona dolara

Smeštena na ivici jezera Taho, ova vila sa 8 spavaćih soba ima dva staklena tramvaja koja vas odvode direktno do netaknutih voda jezera.

Cristal Pointe traži novog vlasnika, a ako slučajno imate 64,5 miliona dolara viška, ovo očaravajuće imanje na litici, smešteno na severnoj obali jezera Taho, moglo bi biti vaš novi dom iz snova.

Šta je čini tako posebnom? Obimna kuća se prostire na 1625 kvadratnih metara i ima osam spavaćih soba, 10 kompletnih kupatila, kao i zasebno krilo za goste.

Nazvana „remek-delo na obali jezera“, nalazi se na pet hektara zemlje sa svojom privatnom obalom. U enterijeru vile nalazi se biblioteka, soba za zabavu, 13 kamina, pozorište, vinski podrum, prostrane dnevne sobe, kuhinja i trpezarija sa stolom od od drveta aligatorske kleke – stare 2.400 godina, optočene poludragim kamenjem.

Rezidencija izgrađena na brdu sa pogledom na zapanjujuće kristalno čiste vode jezera Taho se takođe može pohvaliti i salom za zabavu sa sto godina starim bilijar stolom, lusterom po meri i kamenim kaminom. Prozori od poda do plafona u celom imanju pružaju zadivljujući pogled na jezero i obližnje planine Sijera Nevada.

Pored toga, vila uključuje bioskop opremljen sa 10 kožnih sedišta, garažu za četiri automobila i kućicu na plaži koja se prostire na 360 kvadratnih metara i idealna je za zabavu. Ostali sadržaji uključuju prostranu terasu, baštenski prostor, kružnu fontanu, bar, toalet i glamuroznu kuhinju na otvorenom. Da biste došli do kuće na jezeru i plaži, kuća takođe dolazi sa dva potpuno zatvorena staklena tramvajska sistema žičara koje idu gore-dole po stenovitom brdu.

Kuća je izgrađena 1997. godine, a kupili su je Geri i Stjuart Jant 2011. godine, koji su redizajnirali celu imovinu – čineći svaku sobu potpuno jedinstvenom. Sada može biti vaša za 64,5 miliona dolara.