Renoviranje luksuzne vile u Nici

Francuska rivijera se zaljubljuje u Margraf stil…

Sve više i više arhitekata i privatnih klijenata na francuskoj rivijeri pronalazi odgovor za svoje stilske potrebe u kombinaciji opčinjavajuće lepog Margraf mermera i njegovih unikatnih sposobnosti.

Ovoga puta, ta tvrdnja je otelotvorena u renoviranom luksuznom domu smeštenom u istorijskog građevini na Promenade des Anglais u Nici, sa dizajnom koji je uradio NG Studio. Upotrebom mermera kao svog glavnog materijala, arhitekte su predstavile sveži preokret u odnosu na osobine lokalne arhitekture i životni stil.

Enterijeri vile poseduju majstorski osmišljenu mešavinu stilova – od klasičnog, preko art deko do modernih – i materijala u prefinjenom ansamblu, u kom Margraf mermer stupa u centar pažnje.

Monaco Light je glavni korišćeni materijal, koji je stvorio zajednički element za sve prostorije i ankerisao ih na veoma specifičan način, dodajući tako svetlost i karakter svakom kutku ovog doma, uz nezaobilazni karakter zahvaljujući svojoj nijansi šampanjca koja je dodatno ulepšana belim potezima.

U spavaćim sobama, zlatna boja dominira, stvarajući spektakularni finalni izgled. Isto se može reći za jedno od kupatila, koje je ukrašeno venama koje se ponavljaju, i Onice Ivory stilom. Moramo priznati da je ovaj projekat opčinjavajuć, kao umetničko delo.

Foto: Margraf