Raskošna i dekadentna vila slavnog biznismena

Raskošno vinogradarsko imanje, koje zauzima oko 72 hektara u brdima iznad Malibua, traži svoje nove vlasnike…

Posed Džordža Rozentala, osamdesetdevetogodišnjeg mogula iz sveta nekretnina, ova vila u stilu hacijende predstavlja pravu oazu sa travnjacima, fontanama, vinogradima i pogledom na Santa Monika planine, a koštaće vas 38 miliona dolara.

Rozental je izgradio ovo imanje tokom sedamdesetih, želeći da osnuje svoj resort, što je evidentno u njegovom izgledu. Kada prođete kroz ulaznu kapiju do privatnog prilaza za automobile, bićete oduševljeni hrastovim drvoredima, a potom redovima vinove loze, pre nego što dođete do glavnog dela čitave priče, odnosno vile, koja je okarakterisana palmama i dvorištima, koja unutar svojih pink zidova skriva drvena vrata, ornamentne pločice i visoke plafone sa svetlarnicima.

Sa osam spavaćih soba i površinom od oko 1.200 hektara, imanje se otvara preko različitih područja. U glavnoj rezidenciji, dnevni boravci i spavaće sobe dobili su glomazne kamine i francuska vrata koja ih povezuju sa dvorištem i kuhinjom na otvorenom, uz neizbežno prisustvo al-fresco trpezarija. Krilo sa dve spavaće sobe sadrži teretanu, privatni bioskop i solarijum, kao i kuhinju sa batlerskom ostavom i pizza rernom. Unutrašnje dvorište okružuju odvojena jednosobna loža i dvosobna kuća za goste, koje imaju svoje bazene i poglede na planine.

U glavnoj građevini, lučni prozori i staklena vrata otvaraju se prema bazenu koji kaskadno pada u još jedan smešten ispod njega, a nadomak trpezarijskog prostora na otvorenom sa kaminom, gde se ujedno nalazi prostor za organizovanje zabava. Staze za šetnju vijugaju kroz celo imanje i prolaze pored jezera, šume, bašte i privatne kapije koja vas vodi do Backbone staze za pešačenje.

Inače, ovo imanje sadrži oko 600 stabala avokada, koji se mogu uzgajati i prodavati ili pretvoriti u gvakamole sos u količini koja bi mogla da popuni sva tri bazena. Staje koje su deo ovog imanja pretvorene su u sobu za degustaciju i banket prostor, dok je deo čitave priče i ogroman vinski podrum.