Raj za ljubitelje okeana

Mnogi ljudi širom sveta su ove godine, usled pandemije korona virusa, odlučili da promene svoje mesto stanovanja…

Samim tim, dosta nekretnina je promenilo svoje vlasnike. Majkl Vekerle, kanadski bankar i reality show ličnost, upravo je svoje veličanstveno imanje Fort Loderdejlu stavio na prodaju, po ceni od 19.25 miliona dolara, jer jednostavno smatra da neće imati kada da napušta Toronto i posećuje Floridu, sve dok se ne završi pandemija.

Taj njegov potez bi mogao da se ispati budućim vlasnicima, jer ova vila na Riviera drajvu predstavlja pravi retki dragulj u ovom delu sveta. Za razliku od novogradnje koja krasi ovaj lokalitet, Vekerleova vila dolazi sa svojom istorijom. Ona je konstruisana 1938.godine za Adolfusa Buša III, tadašnjeg predsednika i CEO Anheuser-Bush pivare, a dizajnirao ju je Frensis Abro, šegrt čuvenog Adisona Miznera. Sve građevine koje su dobile Abroov potpis u Fort Loderdejlu su zaista tražene.

Danas, ova vila od skoro 1.000 kvadrata zadržava izobilje svog originalnog šarma. Konstruisana u španskom stilu, ona ima osam spavaćih soba i jedanaest kupatila, do okupira posed površine 5.300 kvadrata, sa sopstvenom plažom. Zapravo, vila je imala i svoj filmski debi, kada se pojavila u ostvarenju Džordža Velsa Where The Boys Are iz 1960.godine.

Ipak, nija zaglavljena u prošlosti, pa svojim budućim vlasnicima nudi brojne moderne pogodnosti, uključujući bazen, teretanu i sobu za igre. Visoke žive ograde predstavljaju granicu imanja nudeći privatnost vlasnicima. Pored toga, ona ima svoj dok i dvosobnu kuću za goste, a relativno skoro je dobila unapređenje u formi dvostruko glaziranih prozora i generatora, koji će vam dobro doći u slučaju uragana.