Raj na zemlji: kuća koja se stapa sa zelenim okruženjem

Leonardo Junqueira Arquitetura, sa sedištem u Brazilu, jedan je od najuspešnijih biroa na svetu koji se pre svega ističe po luksuznom dizajnu koji daje svakom modernom domu.

Ostajući u svojoj bazi, bili su angažovani da dizajniraju kuću koja je u vlasništvu petočlane porodice koja je godinama živela u Los Anđelesu. Vlasnici su zatražili od arhitektonskog tima da napravi kutak koji se ističe neograničenom prirodnom svetlošću, ali i modernim karakterom.

Kuća je izgrađena na uzvišenom brdu sa kojeg se pruža pogled koji oduzima dah! Smeštena u zelenom okruženju, kuća postaje „jedno“ sa prirodom, a da pritom nije lišena ni najmanje prefinjene funkcionalnosti i luksuza.

Fokusirajući se na dizajn eksterijera, vidimo da je sve tako nepretenciozno postavljeno, jer je apsolutni mir prvo što vam pada na pamet. Životni prostori na otvorenom, prostori za roštilj i mesta za beskrajno opuštanje su sve ono što čini sanjiv i inspirativan pejzaž.

Isti magični osećaj se nastavlja unutar kuće. „Topli”, enterijeri i nameštaj stvaraju luksuzan, a istovremeno letnji i opuštajući osećaj, koji se smatra idealnim za odmor od urbane svakodnevice.

Sa velikim prozorima koji su odabrani da kuću sjedine sa eksterijerom, okruženje je "preplavljeno" sunčevom svetlošću. Istovremeno, neutralne, zemljane boje daju neophodno svetlo prostorijama, dok neke smelije nijanse stvaraju dimenziju i moderan karakter.  Sve sobe odlikuje nepretenciozan luksuz, preuzet iz budućnosti, koji savršeno balansira sa potrebama porodice. Impresivni su divni ukrasi, glomazna umetnička dela na zidovima, elementi koji krase svaku površinu i uspešna kombinacija boja i tekstura na sofama i krevetima.

Pogledajte galeriju da biste otkrili još fotografija ove divne kuće!